Srpanj 27, 2025, 22:44:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ribe preko granice  (Posjeta: 3036 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darba

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ribe preko granice
« u: Srpanj 13, 2006, 15:16:00 poslijepodne »

Ovo je pitanje koje me vec duze vrijeme zanima, a potaknut nedavnim clankom o deckima koji su bili u Austriju u Vogel Farmu i inim ducanima zanima me kakva je "politika" kod prenosa kupljenih riba i biljaka preko granice (Slovenska, Austrijska...). Da li ih treba prijaviti i da li idu u neku karantenu ili sl? Da li se placa neka posebna carina i da li ih se uopce (legalno) moze prenjeti.

Ako ima problema s ribama, da li se barem biljke mogu prenjet bez pitanja i problema?

Ako ih treba skrivati kakve su posljedice ako mi ih nadju? Deportacija iz HR za sva vremena ili stoDa li je najgore da mi ih zapljene i da ih ne mogu prenjet...

Molim za iskustvene odgovore, jer bas ne bi iso, nakupovo se, a onda da "padnem" na grani
  Novi Zagreb

Offline asterix

• Punopravni član
ribe preko granice
« Odgovori #1 u: Srpanj 13, 2006, 15:35:00 poslijepodne »
tesko ces proci bez prijave npr. 10-ak ili vise vrecica sa ribama. Najbolje pomalo,par riba - bio nedavno topic - ribe iz slovenije - pa procitaj, u biti ista tema

Offline draz

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
ribe preko granice
« Odgovori #2 u: Srpanj 13, 2006, 15:54:00 poslijepodne »
A ako prijaviš, onda trebaš imati veterinarski list. Ribe moraju u karantenu...
Bolje švert u ruci nego diskus na grani

Offline Darba

• Novi član
  • *
ribe preko granice
« Odgovori #3 u: Srpanj 14, 2006, 08:32:00 prijepodne »

Ima li neki link na tu temu, nisam uspio nac na forumu.

Hvala
  Novi Zagreb

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
ribe preko granice
« Odgovori #4 u: Srpanj 14, 2006, 08:55:00 prijepodne »
Citat: Darba

Ovo je pitanje koje me vec duze vrijeme zanima, a potaknut nedavnim clankom o deckima koji su bili u Austriju u Vogel Farmu i inim ducanima zanima me kakva je "politika" kod prenosa kupljenih riba i biljaka preko granice (Slovenska, Austrijska...). Da li ih treba prijaviti i da li idu u neku karantenu ili sl? Da li se placa neka posebna carina i da li ih se uopce (legalno) moze prenjeti.

Ako ima problema s ribama, da li se barem biljke mogu prenjet bez pitanja i problema?

Ako ih treba skrivati kakve su posljedice ako mi ih nadju? Deportacija iz HR za sva vremena ili stoDa li je najgore da mi ih zapljene i da ih ne mogu prenjet...

Molim za iskustvene odgovore, jer bas ne bi iso, nakupovo se, a onda da "padnem" na grani

Sve se moze legalno prevest preko granice, da se ne moze nebi ni postojali pet shopovi (dobro otom potom, neki i svercaju)

Ako zelis legalno prevest ribe to ce te vrlo skupo stajat. Prvo moras imat papire od kuda ih vozis i o njihovom zdravstvenom stanju ( ne znam kak se to strucno zove), zatim ih moras prijavit na granici tj. cariniku i tada placas 22 %PDV-a i ak se ne varam 10% carine i jos placas pregledveterinarae a onda te ribe idu u karantenu (mislim da mi je tip rekao da je na Zitnjaku) i tu ostaju minimalno 10 dana....vise ne sjecam tocno pojedinih cijena.

Sve u svemu ja mislim da se ne isplati

A i bilje bi trebao prijavit na carini- ali tko to radi
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline makai

• Punopravni član
ribe preko granice
« Odgovori #5 u: Srpanj 14, 2006, 09:31:00 prijepodne »

kopaj malo po starim postovima, ukucaj carina pa da vidiš koliko će ti toga izaći. a nađe se puno zgodnih savjeta kako prevesti ribe a da te ne skuže - od prenosnih frižidera (tvrdih i mekanih), praznih NOVIH rezervoara za benzin, vodu..., a kazna ti je ako te uhvate: ostaviš ih na granici što naravno ne dolazi u obzir, vračanje tamo gdje si ih kupio što je malo bolje ili probaš još jednom na nekom drugom graničnom prelazu, a novčića,koliko se sječam,oko 400 kn za carinski prekršaj ako te ulove. sretno
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
ribe preko granice
« Odgovori #6 u: Srpanj 14, 2006, 12:39:00 poslijepodne »

Evo ti link pa pročitaj iskustva...

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=16096&P N=1[/url]
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Njofra

• Punopravni član
ribe preko granice
« Odgovori #7 u: Srpanj 14, 2006, 20:43:00 poslijepodne »
Na legalan način gotovo je nemoguče jer bi ribe vjerojatno i krepale u toj njihovoj karanteni a i uz sve ostalo .Ja sam vozio i jako skupe ribe na rizik i to ti je jedina solucija.Malo straha i to je to.Ako se znaš napravit blesav možda bi ih pustili i da te skuže.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Darba

• Novi član
  • *
ribe preko granice
« Odgovori #8 u: Srpanj 17, 2006, 11:06:00 prijepodne »
Hvala svima na angaziranju.
  Novi Zagreb