Pozdrav svim akvaristima.
Evo da se i ja pridruzim forumu koji redovito pratim i citam ali sam se tek registrovao jer nisam imao potrebe do sada nista pisati.
Prije 10-15 dana sam oformio novi akvarij.
Biljni oko 100 litara.
Sve uradio poprilicno po propisima i uputama koje sam nasao na forumu.
U akvarij sam stavio sloj zemlje za cvijece 2-3 cm debljine koju sam predhodno 10-ak dana drzao u vodi i mjesao svaki dan i cistio necistoce.
Na zemlju sam stavio tanki sloj sljunka skroz sitne granulacije koji sam dobro dobro isprao i na sve to sljunak (oblutke) malo vece granulacije koje sam kupio u pet centru.
Posadio par vrsta bilja (limun,rogolist...) i stavio panj koji sam dobio od prijatelja koji je on koristio u svom akvariju i nije imao nikakvih problema sa njim.
Na pozadinu akvarija sam nalijepio mat crnu foliju onu koja ide na aute ali sam je zalijepio sa unutarnje strane jer ne ide drugacije.
Osvjetljenje su tri neonke od po 18w a imam vanjski kanister filter eheim sa 800 l/h u kome se nalazi aktivni ugalj,bio kugle,keramika,spuzve i vata.
Poslozeno po preporukama proizvodjaca.
Akvarij sam napunio cesmovacom koja je odstojala 24 sata i sve je bilo OK.
Podiglo se malo prljavstine ali sam mislio da ce sve da se slegne i da ce se voda izbistriti ali ni nakon par dana se nije izbistrila nikako.
Skroz je mutna.
Najslicnija soku od jabuke.
Nakon jedne sedmice mislio sam da panj boji vodu jer su se na njemu pocele pojavljivati i alge one male sluzave i izvadio sam ga ali evo niti nakon par dana nista bolje stanje nije.
Sad me interesuje da li je moguce da folija boji vodu jer ne vidim sta bi drugo moglo biti uzrok.
LP