Lipanj 22, 2025, 18:02:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ribnjak pitanje/pomoć  (Posjeta: 2395 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline krzljavi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Ribnjak pitanje/pomoć
« u: Travanj 11, 2016, 09:55:11 prijepodne »
bez obzira što imam akvarij sa ribicama ovo je tema koju najviše pratim na forumu, a slabo komentiram jer nemam šta pametno za reći/napisati.
imam dosta veliku okućnicu pod blagim padom i već par godina vrtim po glavi gdje, šta i kako.
prošle godine sam našao na internetu/google "natural swimming pool" i oduševio se pa sam krenuvši u tom smjeru našao stvarno dosta informacija.
meni se najviše svidjela kombinacija ribnjaka/bazena u kojem se djeca mogu kupati.
što se tiče izrade ribnjaka/bazena na internetu u je sve to nekako pre idilično bez puno problema...ja nekako imam mišljenje da to baš i nije istina sudeći prema onome što sam pročitao dapače uopće nije jednostavno a o financijama da niti ne pričam.
zanimaju me slijedeće stvari, da li se netko kupa u svom ribnjaku ? da li to smeta ribama ? da li to smeta vegetaciji ? koliko je ustvari bistra voda u ribnjaku i da li ima neugodan miris ?
hvala na pomoći jer još nisam siguran da li bi uopće nešto tako započeo pa me zanimaju vaša mišljenja...

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: Ribnjak pitanje/pomoć
« Odgovori #1 u: Travanj 11, 2016, 10:15:57 prijepodne »
Kontaktiraj tblake-a, on ti ima to. Vjerujem da je super, plivas u jatu zlatnih ribica  :star:

Offline max-max

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Travanj 11, 2016, 17:44:03 poslijepodne »
 Krzljavi ja ću na tvoje pitanje odgovoriti protupitanjem , da li si ikada bio na kupanju na nekoj šoderici , ako jesi onda imaš sve odgovore na svoja pitanja , ako nisi onda odi do prve šoderice i pogledaj kakva je voda  :up:
Što se tiče financija , to je rupa bez dna , zavisi samo koliko si spreman uložiti i kaj sve hoćeš .

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #3 u: Travanj 11, 2016, 22:07:04 poslijepodne »
Što se tiče financija , to je rupa bez dna , zavisi samo koliko si spreman uložiti i kaj sve hoćeš .

Ja se baš nebih složio sa tom tvrdnjom - da je to rupa bez dna, jer ako se plavalni ribnjak uradi tako što treba, onda je to pravi užitak i ne treba puno brige oko održavanja.

Kot nas ima več nekoliko ovakvih plavalnih ribnjaka, i več sam  se kupao u jednom, i bio oduševljen čistočom vode i sistemom sa kojim se u takvom postrojenju održava čistoča vode.
A nažalost u tim rinbnjacima nema mesta za ribe,  jer sa ribama dodže i hrana, izmet, alge....

Kot nas ima i firma koja se bavi izradom ovakvih ribnjaka OBJEM NARAVE, svakome kog to interesira priporučujem da si o tom načinu izrade malo pročita na njihovoj stranici, nadje se dosta zanimivih pojedinosti.

Offline Sonic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2016, 20:20:30 poslijepodne »
Kolega Tblake je mislim svoj  radio savjetima od gospodina Jani-a iz Brezica ..ali ako zelis Ribe mora biti jako jako dobra filtracika tj. kakva bi bila normalna barem dupla s obzirom na smece (hrana,izmet ostalo)...

Offline krzljavi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Travanj 13, 2016, 07:52:05 prijepodne »
ma tako nekako i gledam, ako ću raditi onda ću napraviti kako treba ili neću raditi...ovi linkovi iz Slo su baš zanimljivi to je to što me zanima...