Srpanj 25, 2025, 01:20:34 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: presvlacenje?  (Posjeta: 1238 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline low-budget

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
presvlacenje?
« u: Lipanj 12, 2006, 18:24:00 poslijepodne »

zanima me da li se pauk moze presvuci iako ne jede previse od zadnjeg presvlacenja? hocu reci - o cemu ovisi presvlacenje? o tome koliko je pauk 'narastao' (odnosno pojeo) od zadnjeg presvlacenja ili mu je jednostavno vrijeme za presvlacenje? znam da se pauk nece presvuci ako mu dam 3 misa u tri dana ali znate sto mislim.

i ako je tako da li bi se onda pauk mogao presvuci ponovo iako od zadnjeg presvlacenja nije nista jeo?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
presvlacenje?
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2006, 07:58:00 prijepodne »
Pa može, recimo jednom je moj bivši skoro odrasli P.cambrdgei (on je bio poznat po prežderavnju i agresivnosti prema svojoj hrani) između dva presvlačenja pojeo samo jednog fobasa.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline dora

• Punopravni član
presvlacenje?
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2006, 14:51:00 poslijepodne »

Moze.

Evo, moja Brachypelma verdezi od kad se zadnji put presvukla nije jela bogznakaj, mozda par fobasa i to je to. Nije bila ni bas nesto debela. Neocekivano se presvukla prije par dana. Isto tak i Eupalaestrus campestratus, od kad sam ga kupila pojeo je samo jednog jedinog malog brasnara (u nekih mjesec i pol) i presvuko se.
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
presvlacenje?
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2006, 18:19:00 poslijepodne »

zabrinutost prestala. avicularia se presvukla. ma vec sam bio lud jer dugo nije bilo hrane, a i kad je bilo nije jela pa se ispostavilo da je od zadnjeg presvlacenja jela 6 puta a i to je bilo prije skoro 2 mjeseca. a inace je jako prozdrljiva. a i uobicajeni znak potamnjivanja koze nije palio jer se zavukla u svoj strik pa sam mislio da se mozda nije razbolila (jezik pregrizo)

ali sad je sve dobro pa ce i ovi 'tesko zasluzeni' fobasi posluziti kroz par dana.

hvala Strich.

Offline kako-lako

• Punopravni član
presvlacenje?
« Odgovori #4 u: Lipanj 22, 2006, 01:44:00 prijepodne »
zanima me imam malu parahybanicu zanima me koliko se cesto presvlaci dok je jos jako mala ??
OSIJEK.....

Offline dora

• Punopravni član
presvlacenje?
« Odgovori #5 u: Lipanj 22, 2006, 13:54:00 poslijepodne »

Citat: kako-lako
zanima me imam malu parahybanicu zanima me koliko se cesto presvlaci dok je jos jako mala ??

Trebala bi svaki mjesec dana.
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
presvlacenje?
« Odgovori #6 u: Lipanj 22, 2006, 15:28:00 poslijepodne »
da. tako se otprilike presvlace svi mali pauci.