e hebiga, punks nod dead,

.. lako mopguce da si je s mog kamena pazario, ak se sjecas jednu smo ukantali prije no sto smo stavili polipe u u akvarij...a jesi siguran da nisu mayano, jer imam i i njih na lagereu. lol.. neznam bas o efikasnosti tih nudibranca i kozica , za puze sam cuo da ne rade stoga sto jedan puzic nemoze potamanit epidemiju, da ih se trebs uzgajat etc... dok s druge strane kod kozice kako joj mozes vjerovati da ce jest sam aiptasije te da se nece privic na butone (isto anemone) i nedo boze bta? ti predatori i slicne kombinacije u mom slucaju nisu radile, skuzio sam da ce se povratit nazad bilo iz cijevi/sumpa bilo nova mala izrasti iz kamena poslije nekog mvremena..
opcije su ti po meni dvije , jedna je onako extremna ko sto veli Mirabel, sve izkade van na blajhanje akvarij se provirti/zblajha u slatkoj vodi s octem , ostavi na suhom ect.. i jovonanovo kamenje pa vracaj iz karantene unutri..
takav radikalan pristup je razumljiv kad imas veci i dublji akvarij s slozenim aquascapeom na nacin da nemozes svuda zavuc ruku/ prasit i ubijat anemone..
u takvom miljeu se brzo rasire jernaravno imaju safe zonei zbilja postaje nesnosno do stupnja da ces ili pocesti ispocetka ili reorganizirati akvarij u fish only foru u kom ce leptiri patrolirati kamenjem
sad sto se tice manjih akvarija sa lijepo slozenim aquascapeom da mozes svuda zavuci ruku ( i da naravno kamenje nije prislonjeno na staklene stranice akvarija)ti mozes jednostavno aiptasije/majano ili marius horroricus (lol) drzat na kontroliranom nivou ubijanjem limunovim octom, kalkwasserom, etc. ili pak hranjenjem s JJ il'necim slicnim (salifert npr. isto ima aiptasia exit) Razlog zasto bih ja izabrao hranjenje anemone s JJ (ili ovim drugim, JJ mi je ipak recimo bolji) jest u tome sto nemozes sve anemoncice koje vidis ustrcati (bilo da su premale, u rupi, iza kamena,.you name it.. ) dok svaku mozes njezno nahranit time da se dobro naupija..