Ma koja promjena vode ,samo nalijem svako 2 tjedna koliko ispari ,ja neznam otkad sad te price da pumpa treba imati 3-4 puta veci protok vode(pa necu drzati pastrve u njemu) i da se svako dva tjedna treba mijenjati trecina vode ,to bi bilo 90 litara svako dva tjedna.
Taj akvarij je kod nas vise od 36 godina(toliko je meni) ,i uvijek je bilo dosta riba u njemu (nekoliko velikih skalara ,2 bikolora velika ,trihogastera 2 ,coriji,kuli ,aymonier,nekakav metalik som sa tockama ,zebrice,2 meekija itd itd ),nije nikad bio prekrcan ,tako da nemozemo govoriti o istoj kolicini vode koja se mijenja u prekrcanom akvariju i u rjedje naseljenom akvariju.Sta se tice protoka ,filter je bio originalan neki zeleni veliki prije 25 godina ,ne sjecam se koji ,nakon toga samo zracna pumpa koja je gurala mjehurice kroz staklenu cijev u vanjskom staklenom filteru upitnog protoka (vjerojatno manje od 50 l na sat) ,a zadnjih par godina pumpa protoka 300 litara na sat u vanjskom staklenom spuzva filteru.Kad sam stavio duplo jacu pumpu ,strujanje vode je vec bilo prejako ,sve je letilo po akvariju ...
Kad sam drzao oskara u ovom manjem ,pumpa je bila dosta jaca ,ali oskar je prica za sebe jer pravi dosta smeca.
Svako ima svoja iskustva ,do sada nisam imao vecih problema s nicim vezano za akvarije pa cu dalje nastaviti kao i do sada ,ako sta pozelim promijeniti ,imam akvarij net pa cu procitati

Sta se tice elektrike i elektronike ,ionako je sve to danas upitne kvalitete ,pa ako rikne smatracu da je to losa karma

,a ovu konstrukciju sam dao izraditi po mjeri jer mi je dosadilo gledati akvarij na 30 cm iznad poda ,isto mi je ,ako vec curi ,neka bude lijepi vodopad...
Evo jedna slika od prije 8-9 godina ,akvarij je bio malo zapusten,cak se nakupilo cupave alge po kamenju ,ali u svojih 36 godina je imao raznih faza ,samo su se stijene mijenjale