Akvarij.NET Forum

Slatkovodna Akvaristika => Slatkovodne bolesti => Autor teme: ENZLEM - Listopad 30, 2017, 15:41:28 poslijepodne

Naslov: trovanje, bolest ili starost?
Autor: ENZLEM - Listopad 30, 2017, 15:41:28 poslijepodne
Pozdrav svima,
Naslov je od prije par dana, sad mislim da je ipak bolest.
imam oko 6 mjeseci star akvarij, oko 90 litara(kada se oduzme prostor koji zauzima filter, šljunak i ostalo), zacikliran, mijenjam vodu 30% 1x tjedno, voda je bistra (ne znam parametre), u njemu su 4 kolumbijske tetre, 2 serpae tetre, 4 tetre udovice, jedan kineski algojed, 3 corydorasa, 2 ancistrusa i 2 ciklida kribensisa (hmmm je li to previše riba, za takav akv?).... Prije 2-3 jedan kribensis se je počeo čudno ponašati, sakriva se, očito je bolestan....U početku nije bilo nikakvih vidljivih znakova bolesti, ali jučer vidim, repna peraja, malo rasparana, vjerujem da je to fin rot. Ostale ribice se ponašaju normalno..
Imam bactopur, ali nažalost nemam neki akvarij koji bi služio kao karantena/bolnica......E sad pošto je raspadanje peraja već započelo kaj vi iskusni mislite ima li spasa toj jadnoj ribici?
Naslov: Odg: trovanje, bolest ili starost?
Autor: trpimirovich - Listopad 30, 2017, 16:06:56 poslijepodne
Ne mora biti da se radi o bakterijskom raspadanju peraja. Teško je zaključiti samo temeljem opisa. Možda se samo tuku međusobno ili ju neka od riba maltretira. Kineski algojed (koji to nije) postane agresivan kad jako naraste no mislim da to nije u tvom slučaju.
Naslov: Odg: trovanje, bolest ili starost?
Autor: ENZLEM - Listopad 31, 2017, 07:42:38 prijepodne
Uginula ribica........ :(
Naslov: Odg: trovanje, bolest ili starost?
Autor: g.mizerak - Listopad 31, 2017, 11:35:09 prijepodne
stavi inače sliku....
bolest nije no po meni, kribovi su ciklidi...dva muška fight ;)
da je bakterija i loša voda bile bi druge ribe u banani..
Naslov: Odg: trovanje, bolest ili starost?
Autor: ENZLEM - Listopad 31, 2017, 12:53:00 poslijepodne
Hvala svima na odgovoru. Kineski algojed je zapravo vrsta Crossocheilus latius, točno nije kineski    ;) Mislim da on nije bio agresor (iako nije baš niti mačji kašalj, koliko je aktivan i dominantan). A da bila su dva muška (ali do sad se nisu tukla). Lijepo je čuti tuđe mišljenje  :up: