Zadnje sam prije par mjeseci vidio Cynops pyrrhogaster u Pet centru na Drvinju, oko 100 kn/kom. Malo su veci od orientalisa i ima jos par razlika koje su sve navedene u Caudata caresheets: http://www.caudata.org/cc/species/caresheets.shtml
Inace bilo bi dobro da se malo vise raspita o njima, oni nisu nimalo pogodni za drzanje u potpuno akvarijskim uvjetima (trebaju kopno), odrasle jedinke se ponekad ne slazu, a temperature vode bi im trebala biti oko 20 stupnjeva (sto vecina ljudi ne uspjeva odrzati u ljetnim mjesecima, a kuhati vodenjake na 25-30 stupnjeva je nehumano i znatno im skrati zivotni vijek).
Ovu temu treba prebacit u vodozemce...
Hvala, bude se on raspitao
Moj je posao da mu provjerim ima li u zege...
Nego, ima li kakav pet shop u zg da ima gmazova/vodozemaca? Ovo mi se čini kao najjeftiniji gušter 
A drži ga pa ćeš vidjeti kak' je jeftin- isto k'o i kornjača, a možda još u skuplji jer hoće živu ribu, pa sad u pecanje i žicanje živorotki...

Mam' mi je 3000 kn otišlo u 2 tjedna, a zaokružit će se i na 5000 kn već (ak' zbrajam najosnovniji smještaj - staklo, podloga, kemija, filtriranje, rasvjeta + mesina i povrće, akvarijsko bilje, ribice koje neće ni pogledati za živu hranu jer papaju samo iz ruke, izrada vanjskog kopna - stolar i puno drvo koštaju..., još moji žuljevi, žicanje, jurnjava po gradu, telefonski račun...) Da, kornjača košta samo 30 kn ak' već nije udomljena BEZ IČEG

Ušparala sam ČAK 60 kn.

Moji dinosaurusi u mi se već tak' zavukli pod kožu da bih vjerojatno još 5000 potrošila na njih da imam... Psmtr.