Veljača 12, 2025, 12:27:04 poslijepodneNajnoviji Član: damirviza

Autor Tema: mali akvaterarij...  (Posjeta: 2799 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nemo123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
mali akvaterarij...
« u: Srpanj 28, 2010, 01:23:41 prijepodne »
OVako.. imam doma jedan mali akvarij.. ima otprilike 10 litara, u njemu sam čuvala svoje prve ribice :P a sad mi je žao da propadne.. voljela bih si nabaviti neku životinjicu za unutra, a to pišem ovdje zato što ne želim kretati u akvaristiku s tim, a koliko znam, to je premali prostor za terarijske životinje.. pa jel postoji neka mala životinjica koja bi bila zadovoljna u tom prostoru?
Zahvalna sam na informaciji :)

Ne baš pretjerano vezano, koliki terarij je potreban Cynops orientalisu? Oni su mi baš slatki, razmišljam o nabavci kojeg... može par savjeta? :)

Hvala unaprijed :)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: mali akvaterarij...
« Odgovori #1 u: Srpanj 28, 2010, 09:49:28 prijepodne »
Možda bi bio za neke manje žabice,ili tako nešto...a ako ne ništa od tog,bio bi dobar za nekog pauka,samo moraš napravit pokolopac ;)

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 28, 2010, 11:59:26 prijepodne »
pa ne trebaš ga  koristiti za životinje,može ti i poslužiti za uzgoj(crvi,žohari...),staviš npr. 3 pregrade i uzgajaš što ti je potrebno,eto moj prijedlog.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Srpanj 28, 2010, 17:05:47 poslijepodne »
OVako.. imam doma jedan mali akvarij.. ima otprilike 10 litara, u njemu sam čuvala svoje prve ribice :P a sad mi je žao da propadne.. voljela bih si nabaviti neku životinjicu za unutra, a to pišem ovdje zato što ne želim kretati u akvaristiku s tim, a koliko znam, to je premali prostor za terarijske životinje.. pa jel postoji neka mala životinjica koja bi bila zadovoljna u tom prostoru?
Zahvalna sam na informaciji :)

Ne baš pretjerano vezano, koliki terarij je potreban Cynops orientalisu? Oni su mi baš slatki, razmišljam o nabavci kojeg... može par savjeta? :)

Hvala unaprijed :)

Drzati bilo kojeg vodozemca unutra nije moguce jer u tako malom prostoru ne mozes napraviti posten habitat niti postici stabilnu vlagu, temperaturne zone itd.
Neki kazu da u tako malom prostoru mozes drzati bettu (makar ja bas ne bi), a mozes si i sloziti nano akvarij sa par red cherry kozica.

Sto se tice Cynops orientalisa on treba imati minimalno 60 l akvarij sa puno bilja (pozeljno plutajuce) i mjesta za skrivanje. Kopneni dijelovi za odmor su obavezni. Najveci problem kod drzanja vodenjaka je sto oni vole hladnu i cistu vodu sa puno kisika. Cynopsima najvise pase temperatura od 14-20 stupnjeva, sto pogotovo u ljetnim mjesecima nije lako odrzati. Ako se drze na tipicnih akvarijskih 25-30 stupnjeva metabolizam ce im biti ubrzan, zivotni vijek ce im biti dosta skracen i bit ce podlozniji bolestima. Osim ako nemas neki podrum u kojem je temperatura pogodna kroz cijelu godinu bolje ih nemoj drzati, jer ce se samo muciti.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline nemo123

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 30
    • moja priča na blogu :)
« Odgovori #4 u: Srpanj 28, 2010, 19:43:57 poslijepodne »
Okej hvala svima na odgovorima  :up:
Mislila sam prvo u njemu držati bube, ali kako imam već dovoljno posuda za sve, nije mi bio potreban još i taj akvarijčić..
Razmislit ću još o kozicama ili nekim malim žabicama.. a što se tiče Cynops orientalisa, nadam se da ću u skoroj budućnosti i njemu moći pružiti ono što mu treba :)

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 29, 2010, 21:02:45 poslijepodne »
Kad smo vec kod malih zabica.
Mislim da imas zabice od 2-3cm, mogu zivjet sa ribama.
Nisam siguran u svoju tvrdnju, neka je isprave oni koji znaju ;)

Offline redeyes

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Prosinac 02, 2010, 11:06:41 prijepodne »
kod nas su se prodavale 2 vrste tih zabica i obje prerastu ta 2-3 cm, a bette mozes sigurno drzati (za vecinu njih bi to bilo "more", jer vecina zavrsi po vazama i sl.)

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #7 u: Prosinac 02, 2010, 11:32:04 prijepodne »
Betta ili kozice....provjereno i oku ugodno  :up:
WWW.VESELJKO.NET