Areal(područje) odakle dolaze moje tri jedinke je obilježeno u šumarstvu za pomlađivanje i dosta toga se ruši i češte žrtve od pada drveta u ostalom su i davždenjaci tako da ove tri jedinke su spašene iz toga staništa i ako ne budu htjele jesti, vraćam ih u neko bolje područje koje nije ugroženo nama ljudima.
U mom životu od malih nogu hvatam guštere i zmije i godine s time ništa nemaju, jer da pitam nekog u gradu kaj to nebi ni znao, a život na selu je drugačiji, imao sam u rukama od riđovke , lasice, puha, poljskog miša, drvostala, gatalinke i svašta
jer sam od malena zaljubljenik u prirodu tako da vjerujem da znam kaj probavam, i ne volim ljude koji imaju ISKUSTVA i pišu mi to ti ne valja i vrati to, a ne žele pomoći da kažu kako bi bilo bolje a da nije opcija puštanja
Kao prvo, kaži mi ime barem jedne vrste životinja čije stanište i opstanak u današnjem
svetu u kojem živimo nije ugrožen, pa dali to onda znači da ih sve trebamo doneti kućama
i tako ih spasiti uništenja?
Smešna je i tvoja konstatacija da ti, pošto si sa sela, više znaš od osoba koje žive u
gradovima, jer recimo najiskusnije osobe na ovom forumu upravo žive po gradovima, a tu
se opet vraćamo na onaj odnos prema životinjama koji sam ti već opisao, a to je, da kada
živiš u gradu gde životinja skoro i nema, onda naučiš da ih više ceniš i voliš nego oni
na selu, koji ih većinom smatraju štetočinama, i tamane kad god stignu iz obesti i gluposti...
Kao treće, ne trebaš biti vidovnjak da bi znao dali je neko iskusan ili ne... Potrebno je
samo da pratiš forum ili postove odredjene osobe koja ti je odgovorila, a koja nije uzalud
dobila titulu počasnog člana na ovom forumu, pa da ti bude jasno da je Ninov savet bio iskren,
dobronameran i ispravan... E sad, druga je stvar što taj odgovor nije bio po tvojoj želji...
Ako već imaš 5 prijatelja koji uspešno čuvaju daždevnjake, obrati se njima za savet, pošto
na ovom forumu očigledno nema iskusnih ljudi koji ih čuvaju, a to je verovatno iz razloga
koji ti je Nino već naveo, da je to veoma teško i za životinje pogubno...
Ti dobro znaš da je tema uzimanja životinja iz prirode veoma škakljiva i da se odprilike
95% ljudi sa tim ne slaže, zato ne možeš ovde tražiti opravdanje i odobravanje za takav
postupak, koji je uzgred i krivično delo, i očekivati da ti svi kažemo; "Super, samo napred"...
Ja nisam imao nameru da te uvredim ili da se prepirem sa tobom, ali ako je ovo kraj naše
ljubavi i ako ni mene ne voliš više, onda Ok, ne znam za Nina, ali ja ću nekako preboleti

Od mene toliko... Sve najbolje i puno uspeha u tome što si naumio!