Veljača 12, 2025, 11:47:29 prijepodneNajnoviji Član: damirviza

Autor Tema: gatalinka  (Posjeta: 9489 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vlastita_sala

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
gatalinka
« u: Listopad 18, 2007, 10:30:00 prijepodne »

Evo nije da se hvalim ali imam mali terarij i gatalinku.Vec dugo dugo me je moj sin davio da bi on zelio;pauka,gustera,zmiju il nesto slicno...No kako za vecinu tih nasih kucnih ljubimaca brinem ja takvo nesto nije dolazilo u obzir.Imamo;hrcka,skocimisa,macke,psa-udomljenog iz azila,vrtni,ribnjak,patuljastog kunica...Nikako se ne bih mogla prisliti da se brinem za nekakvu iguanu,zmiju,otrovnu zabu,trantulu jer nije da ih ne volim ali nisam bas pretjerani ljubitelj..Sve dok nismo ove godine isli u berbu maslina i moj sin pronasao malu gatlinku.Odmah je bilo gotovo;pa mama vidi kako je mala,sigurno je nije tesko hraniti,a ako mi pobjegne izaci ce iz kuce(zivimo u prizemlju) pa u dvoriste i natrag na slobodu(cesto mazi svoje ljubimce pamu pobjegnu pa ih lovimo po kuci ).Kad ga vidim tak pomalo nespretnog uvijek pomislim ma bolje da je to neka "domaca" zivotinjica poput gatalinke,krastace,macaklina pa ako pobjegne nece biti stete za ostale stavnovnike naseg podrucja.I tako mu ja pomognem urediti mali terari i evo zabac je jos tu.Sad je glavni sport lovitikucne puke i one dosadne muhe te ih posluziti gatalinki pa promatrati kako skoci i popapa plijen.Znam da su zasticeni ali eto nadam se da mi necete previse zamjeriti sto kilncu dozvolih da neko vrijeme zadrzi zapca,uziva u njegovim promjenama boja i eto jednog dana ga pusti.

Offline vlastita_sala

• Novi član
  • *
gatalinka
« Odgovori #1 u: Listopad 18, 2007, 10:32:00 prijepodne »

ovo je privremeni smjestaj terarija dok se ne grije jer se zabac uziva suncati kad je suncan dan

Offline vlastita_sala

• Novi član
  • *
gatalinka
« Odgovori #2 u: Listopad 18, 2007, 10:33:00 prijepodne »

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
gatalinka
« Odgovori #3 u: Listopad 18, 2007, 13:34:00 poslijepodne »
Jedini je problem šta to nebi smijela držat doma jer je gatalinka zaštičena.Ako več hočeš imat žabu ima ljudi po forumu šta prodaju žabice koje po zakonu možeš imat doma!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline vlastita_sala

• Novi član
  • *
gatalinka
« Odgovori #4 u: Listopad 18, 2007, 15:48:00 poslijepodne »

ma nije da je ja zelim,neg zabica bi bila kompromis izmedu svih onih ljubimaca koje bi moj klinac zelio,ako se pokaze odgovoran da je hrani i brine za nju nabaviti cu mu jednu za stalno

No na puno forum naisla sam da ima ljudi koji drze i gatalinke i macakline.Meni ionak nije ciljimati nesto takvo vec tek toliko kad smo je pronasli da malo boravi kod nas Uostalom ovo proljece klinci su pronasli i malnog jezica pored pregazene vjerovatno jezice,pokupili su ga,hranili i sad najesen kad je stasao u velikog jeza ostrih bodlja pustili smo ga.Bio je toliko malen da je klincu stao u dlan.Ja namjeravam lijepo klinca nagovoriti da je pustimoi neka ona pode svojim putem.Uostalom svako ljeto imamo jednu krastacu koja nam dolazi redovito u dvoriste.

pozdrav

Offline zoolog

• Punopravni član
gatalinka
« Odgovori #5 u: Listopad 22, 2007, 16:02:00 poslijepodne »

Super ti je terarij! Sviđa mi se to šta ste imitirali prirodno stanište žabe.

Šta se tiće zaštite,tajkunidivljomili 'legalnom' (mitom plaćenom ili vezom namještenom) gradnjom, betonizacijom kanjona rijeka,isušivanjem močvara i gradnjom golf igrališta uništavajutisuće populacijažaba do potpunog nestanka, a kad dijete kućidonese jednužabudabi je promatrao u terariju i nešto o njoj naučio, onda rafal. Tako je to u HR nažalost.

I puno je bolje da ljudi drže naše vrste (naravno samo one vrste koje nisu ugrožene) nego strane jer ako ih ponovo puste u prirodu bar neće biti katastrofa koje su se dogodile puštanjem invazivnih egzota - afričke žabe Xenopus leavis, crvenouhe kornjače, itd...

Kad/ako je budete puštali, bitno je jedino da je odnesete na isto mjesto gdje ste je našli (iako je bolje ne puštati je ako je dugo vremena provela u terariju).

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
gatalinka
« Odgovori #6 u: Listopad 22, 2007, 16:55:00 poslijepodne »

Citat: zoolog
Šta se tiće zaštite,tajkunidivljomili 'legalnom' (mitom plaćenom ili vezom namještenom) gradnjom, betonizacijom kanjona rijeka,isušivanjem močvara i gradnjom golf igrališta uništavajutisuće populacijažaba do potpunog nestanka, a kad dijete kućidonese jednužabudabi je promatrao u terariju i nešto o njoj naučio, onda rafal. Tako je to u HR nažalost.
Moje misli si pretočio u riječi!
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline st-zero

• Punopravni član
gatalinka
« Odgovori #7 u: Listopad 27, 2007, 10:04:00 prijepodne »

meni ova zaba nimalo n e lici na gatalinku.....

Offline vlastita_sala

• Novi član
  • *
gatalinka
« Odgovori #8 u: Studeni 02, 2007, 09:07:00 prijepodne »

Evo ne stigoh prije jer RL ima prednost,na gatalinka je odavno pustena a prostor smo preuredili u akvariji i voda sad ciklira.Po snjesku na staklu vidi se da je to isti akvariji.Zasad nismo odlucili kojie cemo ribice u njega ali sigurno ne neke tropske jer s njima nemam nikakvih iskustva

Pozdrav svima

Offline st-zero

• Punopravni član
gatalinka
« Odgovori #9 u: Studeni 02, 2007, 10:32:00 prijepodne »
cuj jel te mogu zamolit da posaljes sliku zabe u krupnom planu....???

Offline vlastita_sala

• Novi član
  • *
gatalinka
« Odgovori #10 u: Studeni 02, 2007, 12:19:00 poslijepodne »

Citat: st-zero
cuj jel te mogu zamolit da posaljes sliku zabe u krupnom planu....???

mogu pogledati ako je imam,tj ako smo slikali koju u krupnjem planu jer eto vise nije kod nas,pustili smo je na onu maslilnu gdje smo je i nasli,mislim da je sad vec u hibernaciji

ako nadem sliku ovdje cui je staviti

pozdrav

Offline st-zero

• Punopravni član
gatalinka
« Odgovori #11 u: Studeni 02, 2007, 13:39:00 poslijepodne »
moze...

Offline Gogec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
gatalinka
« Odgovori #12 u: Studeni 03, 2007, 07:25:00 prijepodne »
Stranica na akvariju izgleda kao da ima malo veći trbuh, ili samo tako izgleda zbog kuta snimanja?
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska