Travanj 23, 2025, 09:42:51 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: ATI sunpower 4x39w t5  (Posjeta: 3606 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline laki983

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: veliko gradiste(srb)
ATI sunpower 4x39w t5
« u: Veljača 27, 2014, 11:21:10 prijepodne »
da li ati sunpover 4x39 w moze da pokrije jedan kombinovani reef akvarijum dimenzija 100x40x50(200l) lps,sps,soft....(sps pri vrhu samom)

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Odg: ATI sunpower 4x39w t5
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2014, 11:34:15 prijepodne »
da li ati sunpover 4x39 w moze da pokrije jedan kombinovani reef akvarijum dimenzija 100x40x50(200l) lps,sps,soft....(sps pri vrhu samom)

Naravno da može!
Dobra rasvjeta.
go for it ;)

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2014, 15:10:40 poslijepodne »
neki prijatelji su mi preporucivali aqua medic ocean light 4x54w.cena je odprilike ista samo sto sunpower od ati ima suset i sunspot modus i mogucnost regulisanja topline....e sad ja planiram da ga stavim na 100x40x50 200l .uz njega bi koristio tunze comline 9004 i stream filter unutrasnji koji u sebi vec ima strimicu od tunze integrisanu6125 tako da moram da dokupim jos jednu 6125.sve to bez sumpa unutar na levoj karlici (skimmer i interfilter jer oni idu u setu i vec ih imam i koristim)predvidjeni su do 250 litara kombi-reef-a....i jednu strimicu na suprotnoj karlici.dodavanje vode ro od isparenja vrsi mi sad aquamedic sp3000 aquaniveau sa pogonom na vakuum...samo sto bi sad uzeo isti samo sa potapajucoim vodenom,grejac od oko 200w je ok za tu litrazu...msilim da bi to funkcionisalo dobro.jos uvek sam sumnjicav jer sa 60 prelazim na 200 al sto se znanja i iskustva tice potpuno sam spreman jer sam imao havy nano tank sa sps lps i soft uz tri ribe koji je izvanredno funkcionisao i i dalje je u perfektnom stanju..a znamo da u malim bazenima je jaci hermijski rat korala no u vecim-sto veci to stabilniji sistem kaze stara umotvorina...hahaha pozz...interesuju me milsjen ja pisiste

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2014, 15:34:48 poslijepodne »
ja na nesto manjem akvariju, 85x45x45 imam 6x39w.

i nije mi previse svjetla, od toga su 4 plave lampe u principu (blue i actinic), jedna coral i jedna purple od atija. u pocetku sam palio samo 4 ali onda sam probao i vidio da ni sa 6 nema negativnih posljedica, cak naprotiv, i od onda gore svih 6 komada, ukupno 12 sati, s po sat vremena razmaka u paljenju-gasenju.

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2014, 20:25:57 poslijepodne »
a da li ti je sve funkcionisalo,damire ,sa 4x39 isto kao sa sest -hocu pitati dal je dovoljno to svetla ?!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2014, 22:49:03 poslijepodne »
naravno da je funkcioniralo. iako su kod mene manje zahtjevni koralji, cak i sad s nekakvim probama i uvodjenjem tvrdih koralja stvar funkcionira, fino rastu, imaju boju i sve.

ustvari glavni razlog za uvodjenje dodatne 2 lampe je bio odabir lampi, jer kad pogledas, od 6 lampi, meni su prakticki 5 komada plavih.

blue i actinic, te jedna coral (koja je kao plavo bijela), te purple. Dakle, nemam niti jedne bijele lampe, tako mi se svidja kako akvarij izgleda, sve raste i napreduje, pa zasada ni ne mjenjam. Kad sam korisio samo 4 lampe bio sam malo ogranicen s kombinacijama, jer ili je akvarij bio preplav i pretaman (u slucaju koristenja 3 plave i coral (ili purple), ili je bio prebijel i bljestav (2 plave, coral i aquablue).

Malo citajuci, skuzio sam da je ova kombinacija koju koristim dosta dobra, jasno ako volis plaviji izgled akvarija. aquablue mi se nikako nije uklapala u izgled, pa je ni ne koristim vise.

U svakom slucaju, mislim da neces imati problema s tom rasvjetom i nedostatkom svjetla.

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 27, 2014, 23:24:37 poslijepodne »
ja sam presa na ledicu samo zbog cree efekta i te plavo-ljubicaste..al mogu ti reci da mi je t5 od 36 wati na mojoj kocki nano 2:2(plavo-belo) davao bolje rezultate.daj stavi neku sliku da vidim opcije koje daje svetlo koje imas ....mozes i u privatn poruku ako neces javno
pozzz i hvala

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 27, 2014, 23:28:15 poslijepodne »
a i lampa je malo sa cenom jaka tako da ne bih da se zalecem i zelim da pametno odaberem jer je razlika u ceni izmedju 4x39 i 4x54 mala kod ATI. a necu da uzimam kombinaciju 6x.... jer mi je mnogo gabaritna a ja mnogo dajem na ambijentu i estetici

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2014, 14:42:21 poslijepodne »
a onda uzmi led za par tisuca eura, imat ces i eleganciju i estetiku.  :D

akvarij dugo nisam slikao, nema poante kad je ionako u fazi rasturanja, jos malo i nece ga vise ni biti. odabir lampi je individualna stvar, netko voli bijelo, netko plavo, a sto se same rasvjete tice, ja bih uvijek ulozio novac u ono sto mi mozda trenutno ne treba, ali nikad neznas kad ce zatrebati, nego uzimati ono sto mi je naknap.

dakle, ili 6x39 ili 54w varijantu.

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2014, 17:09:38 poslijepodne »
mnogo sam zagrejan za tu lampu gledajuci svetla koja daje na youtube a to je cena koju zelim da potrosim
led ne zelim jer sad imam maxspect razor 60w na kocki od 60l koji sma platio 300 e i koji je jedan od najboljih kazu za nano na trzistu al za sps nije dobar toliko to iz iskustva tvrdim a maxspect 0d 160w razor koji bi bio navodno dovoljan za tank koji zelim od 200l je 500 e.tako da mi taj ati4x39 ulazi u obzir il on ili aqua medic ocean light4x39 ili aqua medic ocean light 150 hqi+2xt5 24

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2014, 17:15:42 poslijepodne »
steta za slike,al nema veze...pogresno sam te razumeo ili?!jer si mi pisao da sad koristis 6 a ranije si cetri i da si cak i ubacio zahtevnije korale pa testiras...nisam razumeo da rasklapas akvarijum.....

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 28, 2014, 18:41:37 poslijepodne »
pa da, u biti jos je sve na svom mjestu, ali privodim kraju radove na 450l, pa cu onda sve seliti u njega, a s novim akvarijem ide i nova rasvjeta.

ati sunpower ne daje nikakvo svetlo, taj dio ne kuzim, to je konzola za lampe, a koje lampe ces ti staviti ovisi o tebi. ili mozda mislis na svjetlo koje daju one lampe koje dodju s njim.

inace, evo ti jedna slika, ovo je s coralstar,blue+,purple+ i coral+, 4 lampe upaljene. stara slika, 10 mjesec prosle godine i jos uvijek relativno prazan akvarij sto se koralja tice, i puuuno cijana.  :D :D :D

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Veljača 28, 2014, 19:23:26 poslijepodne »
super ti ovo izgleda...ja se prvenstveno raspitujem za jacinu i kvalitet baze(konzole kako ti kazes-modula)a interesovala me je kombinacija lampi koju ti imas kakvo svetlo daje.otom potom generalno me interesovalo da li ta jacina moze da pokrije 100x40x50-da se ne ponavljam....inace fino ti je ovo jako

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Veljača 28, 2014, 19:25:05 poslijepodne »
mozda malo pri dnu ti ne otvara dobro....ako je do svetla-neznam kako bi sps odgovorili....

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Veljača 28, 2014, 19:28:04 poslijepodne »
i meni se cijano prave na jednom cosku samo a svi parametri perfektni(sad bezimo od teme)skapirao sam da je do dnevnog svetla sa prozora tako da cu nov da postavim u drugom delu dnevne sobe

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 28, 2014, 19:57:07 poslijepodne »
e to je ono sto ti pricam.

s 4 lampe, ako ides na ovu totalno plavu varijantu, dno ce ti biti slabije osvjetljeno. vec sa 6 lampi (opet vise plavih), na dnu raste sve - pavona, chalice, histrix, carpet anemone...

mozda i nije idealno jako svjetlo na dnu, ali kako rekoh, sve raste i napreduje dovoljno brzo po mojim standardima...

novi akvarij ce imati kombinaciju leda i t5 lampi, najvjerovatnije 300w leda i 2x54w t5. mozda, ali sumnjam, da stavim 2x80w, ali mislim da ce to biti stvarno previse.

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Ožujak 01, 2014, 00:33:27 prijepodne »
ovakvo svetlo ja volim to mi pruza maxspect al bi bio nedovoljan 160w verzija za tu litrazu koju zelim po meni a i 500 e mi je puno

Offline laki983

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Ožujak 01, 2014, 00:34:52 prijepodne »
losa je i kamera te se ne vidi najbolje...ovo je a kanal na 60% b kanal na 100%