Podrav! ....evo ti par saveta iz sopstvenog iskustva...
Sto se tice rasvete ja imam takodjer zoo med reptisun 5.0 nekoliko kom...i sve sam ih izbacio.....Razlog je ostecenje na roznjaci reptila i degenerativne promene na kozi istih, opadanje imuniteta etc..Dve iguane i dva kameleona su mi propala zbog tih sijalica...Kada sam ih zamenio obicnim spot lampama sada nemam problema To da potpomazu proizvodnju D vitamina je obicna prevara da bi pet industrija pokupila pare od obicnih pravih zaljubljenika ovog predivnog hobija...Postoji dokumentarac pod nazivom HERPERS movie gde su intervjuisani najveci americki odgajivaci reptila i upravo jedan govori o tom problemu....zmije koje se drze u Rack sistemima bez rasvete mnogo bolje napreduju od onih pod uva/uvb zaruljama i terarija..
Na ovoj slici jaja ti se bukvalno kupaju u vodi zato nisi uspeo...nisu to zabe,nego gusteri

Treba ti VERMIKULIT...Ja ga imam ali malo je teze odavde da ti posaljem....Imas ga u Beogradu u prodavnici Hidroponika..Proguglaj je neznam broj napamet....mislim da salju i za Osijek...takodjer imaju i kokosov treset Neopeat
Jaja mozes i staviti u taj tvoj treset ali ovako>u posudu sa tresetom sipaj vodu preko njega..a zatim sta zahvatis od treseta rukom i cedis ga kao sundjer...onda takav stabis u posudu za inkubiranje jaja...bitno je da kad iskrenes posudu sa iscedjenim tresetom ne potekne ni jedna kap vode,a da opet bude vlazan ..
Samo budi strpliv i uporan ......pozdrav