... u oglase

ja ih ne čitam

... imam ti ja viška jednu ... dvije....
Nego ...

Nikak da uhvatim vremena, pa da napišem i pokažem kako sam složio poklopac. Prvo sam zamjenio gornju staklenu stranicu plekisijem od 8mm. Zakaj 8mm, zato kajsam ga imal doma

.
Na pleksiju sam izbušio pet rupa. Tri velike i dvije male. (Foto 001) Dvije velike za upuh toplog zraka, koje služe za grijanje terarija, te odmagljivanje šajbi. Preko njih je zaljepljena 1mm pvc mrežica. (Foto 002). Treća velika služi za izvlačenje zraka iz terarija. Na sve tri rupe su postavljeni PC ventilatora od napajanja. (Foto 003) Ostale dvije male rupe su kišni sistem, kroz koje sam postavio dvije mlaznice. (Foto 005)
Na fotografiji 004 se vidi unutrašnjost Forex poklopca. Zaljepio sam reflektirajuću zaštitu za auto šajbe. Jaftina varijanta, ali jako učinkovita. Ove dvije rupe na poklopcu služe za ventilaciju, na jednu je gumenom cijevi spojeno od ventilatora do rupe. Ta služi za izbacivanje starog zraka iz terarija.
Skoro sam zaboravio napisati da sam na pleksi stavio raster PVC mrežu, pa onda na to ventilatore i rasvjetu. Rasvjeta stoji na pleksi profilima iz razloga da je odmaknuto od mrešice. Ti nazovimo ih nosaći nisu fiksni, da se rasvjeta može pomicati po potrebi bilja.
Ostaje mi da vam pokažem kako to sad izgleda. ( foto 006 ) Svijetla ima, a opet lampe ne tuku u oći.
Na zadnjoj fotografiji 007, se vidi kako izgleda kada se upali kišni sistem.
Za sve nejasnoće stojim na raspolaganju