ma kupia san jato neonki /15/ i bia sritan ka guzica, jucer mi jedan momak poklonia sijamca maloga, i evo sad sidin i promatran kako mi se neonke cudno ponasaju- nekima su izjedeni repovi, nekima ledjne peraje... sad kako san promatra, ne vidin bidnoga sijamca da ista krivo radi, osim da papi alge uokolo, al san primjetia da mi jedna neonka uvodi reda, tj. da tu i tamo tira druge od sebe, a jato ka jato mi se cini razbiveno, uopce ne plivaju u jatu nego skupina stoji u kutu, jedna kao da trazi hranu pa pliva glavon prema dolje,i tako ima jos njih par sta uokolo plivaju normalno ....
sad em me strah onog parazita radi ove sta trza,al ne vidin da ima prekinutu crtu, em se bojin gljivica zbog iskidanih peraja ( i ne znam sta sad mogu ubacit da ne dodje do glivica po perajama) i najgore je sta ne znam ko je krivac,a i da znam, ne mogu nista ucinit.... i sad piljim u akvariji umisto da radin posal za fax;(
ima li ko kakvo rjesenje i recite mi sta da ubacin u vodu da im pomogne oko pojedenih repova... i sta mislite, je li sijamac i nocni sati u pitanju, ili jedna neonka ubojica???? ostale ribe su botie i ajmoner,al su poprilicno veći, pa da oni imaju peraje u ovome, onda bi neonka bila ubijena,a ne ostecenioh peraja,,,,,bar je to neka moja logika...
fala