Hello kolega! Evo, sad sam doista pažljivo pogledala slikice i zaista sam dosta uvjerena da je problem u fizičkoj ozljedi koja se inficirala. Dakle, došlo je definitivno do bakterijske infekcije, bio to uzrok ozljeda, ili infekcija "iznutra".
Bactopur (ako uspiješ nabaviti direct - u tabletama je odličan, a kako sam ti rekla, ako nabaviš kapljice, doziraj 1,5 doze, jer je 1 doza preslaba) će već drugi, treći dan pokazati rezultate.
Ako nakon toga ostane ovakvo (isto) stanje, onda treba krenuti s eritromicinom...ali, tu smo, pa ćemo ti ribač ili ja reagirati!
Svakako promijeni dio vode, i svakako tako mijenjaj svaki onaj dan kad ne stavljaš lijek! I svakako joj stavi sol, kako sam ti već napisala.
Ja sam nedavno imala prestrašnu infekciju u akvariju, pretpostavljam da je bila kombinacija fin rota i columnarisa...i to toliko brzo ubija da ne bi stigao reagirati. Osim toga, ribice su letargične, leže na dnu, neće jesti, čak nisu reagirale na moje milovanje, čemu su se inače silno veselile...

Sorry, dalje neću....

A s obzirom da tvoj maleni jede i veseli je...gotovo sam sigurna da će mu ova terapija pomoći
Gold med je zapravo dobar za održavanje (prevenciju) stanja u akvariju, ali nije neki jako efikasan lijek. Odnosno, doza bi valda trebala biti 4-struka!
Dakle, bactopur direkt, ili bactopur kapi (1,5 doze) a nije zgorega da imaš u pripremi barem dvije kapsulice eritromicina (uvijek), zlu ne trebalo!