Srpanj 01, 2025, 10:02:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zeleni anolis-pitanja za početnika  (Posjeta: 1285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline polly3

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zeleni anolis-pitanja za početnika
« u: Kolovoz 11, 2008, 12:29:57 poslijepodne »
pozdrav! nova sam na ovome forumu i jako volim guštere. prvo sam htjela leopard gekona, ali čim sam ugledala zelenog anolisa, omah sam znala da ih moram imati (barem jednog :P). budući da se ne razumijem u guštere, odnosno u zelenog anolisa, molila bih sve koji imaju ikakvo znanje da mi odgovore na moja početnička pitanja :)
1. da li mi preoručite jednog anolisa ili dva, da li će jedan anolis biti usamljen kada će biti sam, i koliko treba biti velik terarij za dva anolisa?
2.kako da uredim terarij? koja podloga ide, kamenje, biljke, drvo... sve o uređenju terarija i održavanju u dobrom stanju, koja oprema ide u njega itd.
3. hrana, uzgajala bih cvrčke, što mi još preporučujete za uzgajanje (ali molim vas sve osim žohara, jer imam traume od njih :roll:, ali mi nije koji put problem kupiti ih kao hranu). moja baka živi na selu i ona ima puuno zemlje, i livada, i na njima ima jaako puno skakavaca. da li se oni mogu uzgajati da preko zime mogu njima hraniti anolisa, i da li su oni uopće dobri za prehranu ovoga guštera.
4. htjela bih u terarij staviti mnogo biljaka. da li one moraju biti u tegli ili posađene u terarij? koje se biljke mogu staviti?
5. gdje nabaviti anolisa? koji mi pet shop/centar preporučujete, gdje ima kvalitetne opreme?
6. kakav je zeleni anolis kao kućni ljubimac, da li se voli maziti, smeta li mu buka, glana muzika, da li su brzi gušteri, vole li se penjati, mogu li se povremeno puštati da hoda po sobi, ili je to za njega prevelik stres....
to bi bilo to za sada. još bih vas zamolila da ako možete staviti slike svojih terarija i popis opreme u njima, ako nije problem :)
ispričavam se ako sam vas previše gnjavila, i ako se malo dulje vrijeme ne pojavim na ovoj temi, zato što neću biti kod kuće.
hvala na odgovorima!

Offline lovro antabak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: zeleni anolis-pitanja za početnika
« Odgovori #1 u: Prosinac 07, 2008, 21:48:26 poslijepodne »

anolisa ti preporučujem 2 da 1 ne bi bilo dosadno.Terarij bi trebao biti oko 100 litara za 2 anolisa.Ja sam imao 1 anolisa ali mi je bio malo dosadan.Sada imam dvije bradonje.Anolise se baš i ne može hendlati jer su plašljivi.Za podlogu bi trebao biti treset.Preporučam da posadiš biljke jer anolisi piju vodu sa biljaka i nikad iz posude čast izuzetcima.Uy cvrčke bi ti trebale i vodenbuhe