Travanj 30, 2025, 12:43:17 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: (gljivica ili bakterija) hitno!!!  (Posjeta: 1610 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
(gljivica ili bakterija) hitno!!!
« u: Svibanj 09, 2007, 17:51:00 poslijepodne »

u 50l 4 rasbore (t. espei) i mužajk beta, sutra mi još dolaze tri ženkice pa mi je malo panika. naime, danas sam primjetila da dvije od èetiri rasbore imaju na vrhu prsnih (boènih) peraja nešto èudno. Radi se o bijelom zadebljanju. Izgleda kruto a oblika je kao kapljica neèeg koja samo što nije skliznula s peraje.
Ne izgleda ni približno slièno ichu.
moguæe je da ih je borac malo gricnuo (jer je jednu uspio uloviti i ubiti) ali da li bi rane izgledale ovako èudno?

uglavnom htjela bih dodati sol za svaki sluèaj s obzirom da mi dolaze sad i ženkice a karatenu nemam spremnu, pa provjeravam s obzirom na vrstu riba jel mogu to bez straha da nekoj ribi ne naškodi

Edited by: ivanka
u oblacima

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2007, 19:05:00 poslijepodne »
još jedna je odapel. Izvadila sam je an da malo bolje pogledam i ispada da sam bila u pravu stvarno se radi o kapljici nećeg sluzavog i bijelog.
sutra bactopur

P.S. Kolonelo, oprostite što sam vas gnjavila bila sam malo prestrašena što će biti s mojim lijepim borcima ako im rasbore nešto prenesu

u oblacima

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2007, 15:21:00 poslijepodne »
ZAŠTO ME NITKO NE DOŽIVLJAVA??????

Nakon smrti dviju riba u dva sata promjenila sam dio vode i ostale dvije su i danas žive iako imaju na perajam tu sluzavu kap. Borac još nema nikakve simtopme bolesti.
dodati lijek ili ne?

i htijlea bih znati o čemu se radi jer još nisam nikog čula da spominje ovakvu bolest, jel bakterija ili što?

u oblacima

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2007, 17:04:00 poslijepodne »

dodati lijek ili ne?

Pa naravno, nemoj čekati..

Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Svibanj 10, 2007, 19:18:00 poslijepodne »

daj nam najbolje slikicu...i odmah primijeni možda neku kombiniranu terapiju i za gljive i za bakterije...dok se skuži što je...nemoj da bude kasno!!!!!

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #5 u: Svibanj 11, 2007, 15:40:00 poslijepodne »
do danas je krepala još jedna rasbora ali borci nemaju nikakve simptome. Probala sam slikati ali makro na fotiću je preslab. Znaći kako sam opisala: bijela sluz po bočnim peraja na vrhu skupljena u kapljicu.

no, betama neće biti ništa od lijeka? makar nisu bolesne? S obzirom da je ostala još samo jedna rasbora nije mi ona toliko bitna jer ne planiram kupovati druge
hvala

u oblacima

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Svibanj 11, 2007, 17:38:00 poslijepodne »
odmsh kreni s liječenjem! i javljaj stanje!

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #7 u: Svibanj 11, 2007, 17:52:00 poslijepodne »
ma kako možete reći liječi a neznamo ni što je? nažalost treba slika. iako način na koje umiru mi liči na ubojstvo

probaj zagoglati pa naći kakvu sliku bilo koje ribe s bolešću ko tvoje rasbore

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Svibanj 11, 2007, 18:00:00 poslijepodne »

a zar je bolje čekati da svi uginu? isprika ako sam pogriješio, ali ja bih odmah nešto poduzeo... a o googlanju da ne govorim...

I, uz dužno poštovanje, jer ti o akvaristici sigurno znaš mnogo, mnogo više od mene (nadam se da ću i ja imati veliko znanje nakon 10 i više godina bavljenja), ali zašto uglavnom poklopiš čovjeka koji želi od srca pomoći, a ne daš neki konstrkuktivni odgovor?

Razumijem da nije lako procijeniti bolest bez slike, i ja sam odmah rekao da treba slika...no treba li pustiti da ribice pougibaju? I meni si samo komentirao kad sam tražio savjet za svoje bolesne ribice, ali nisi predložio kako da im pomognem?!

Isprika, no bude mi iskreno žao kad neki iskusni kolege tako reagiraju! Uz beskonačno veliku zahvalu svima onima koji se rastrgaju da pomognu!Edited by: babyboom

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #9 u: Svibanj 12, 2007, 12:33:00 poslijepodne »
gle, dala sam vam najdetaljniji opis, poslikati se ne da, guglala jesam ali nisam uspijela naći ništa slično, bete i dalje nemaju simptome.

tijek je išao ovako:
pon - jedna krepana rasbora
uto -
sri - dvije krepane u dva sata, promjena vode, ostale dvije preživjele iako imaju na perajama sluz
čet - još jedna krepala
pet - dodan bactopur
sub - zadnja rasbora je još živa.

ove dvije koje su krepale dok sam bila doma nisu imale nikakve ozlijede na tijelu osim te slzi pa znam da nije borac, a i nikako ih nije mogao uhvatiti jer je jednostavno prešeptrljav i spor (kokretno vidjela sam i da ga kozica ticalima otjera od sebe).

Valjda je onda malo pomoglo. danas ću promijeniti dio vode i sutra dodati još jednu dozu lijeka. Kako je bactopur lijek za baktrijska oboljenja htjela bi kupiti i neki lijek za gljivićna, čisto da imam u pripravi ako se simptomi nakon ovog ponovo jave. predložite mi neki lako dostupan

u oblacima

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 12, 2007, 12:49:00 poslijepodne »
Čujovako je uistinu teško reči jedino za pretpostavit šta bi moglo bit. Ako čovjek nije siguran i nemože fotkat a jasno nemože ni pustit da ribe dalje ugibaju. Sigurno da nečeš sjedit skrštenih ruku, ja bit ti ovako prporučila da probaš sa furamorom-P Aquarium Munster ljek je širokoga spektra djelovanja, ja sam koristilas taj ljek. Imala sam dvije bolesti u aqi stvarno sam zadovoljna s njim. Tako ako je neko bakterijsko oboljenje ( infekcija) gljivice, ili kakvi simptomi na koži poput bljedila rana itd trebalo bi pomoči. neznaš dok ne probaš, kažem širokog je spektra djelovanja i pokazao se stavrno jako dobar ljek, negovorm napamet. Samo da nebude kasno s ljčečnjem i valjda pomogne javljaj!

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #11 u: Svibanj 15, 2007, 16:34:00 poslijepodne »
nakon:

pon - jedna krepana rasbora
uto -
sri - dvije krepane u dva sata, promjena vode, ostale dvije preživjele iako imaju na perajama sluz
čet - još jedna krepala
pet - dodan bactopur
sub - zadnja rasbora je još živa.

još
sub navečer: promijenjen dio vode
ned- borcu je zarolana donja peraja i na njoj se vidi sloj bijele sluzi, krepala i zadnja rasbora, dodana druga doza bactopura

danas(utorak) borčeva peraja izgleda bolje.

Zanima me kad mogu ponovo staviti bactopur? u istoj dozi ili?

u oblacima