...kupio ga u petak u Vilija, i zajedno s njim jos dva crna manja, te dvije tetre-udovice i dva sijamca-algojeda te sve stavio u izolacijski tank od 30L (hvala bogu da sam ga imao).
Inicijalno je taj plivao najprije manje-vise normalno s jednom perajom uz tijelo...
Medjutoa, jucer mi ga curka nasla kako lezi bocno, a ova dva skalara umjesto ispravljenih celnih peraja, sada ih imaju prakticno spustene, a jedan se vuce manje vise po dnu.
Cim sam dosao doma, ovog horizontalca sam bacio u posebni karantenski tank (otpilio karnister od jane 5L oprao u hipermanganu, i ubacio u karantenski aq, i prikvacio ga kvacicom za isti da se ne izvrne), ulio 50% vode iz karantene i 50% iz pipe, ubacio aquatana i pricekao cca 30min, i nakon toga nasodrao bactopura...
U ostatak karantene sam ulio serin "general tonic".
Danas u jutro onaj sumljivi crni se poceo motati po akvariju i po povrsini, ali oba imaju jos spustene peraje...

.
Onaj najteži sucaj trenutno pliva ko raketa atlantis vertikalno, s time da bas ne reagira na podrazaje. Vidi se da jos dise, ali misim da danas do kraja dana vise nece...
Ostale ribice letaju i cini se da im nije nista...kao da je selektivno doslo na skalare... Naime "kriticni" jedini nije jeo kako je kupljen. Trenutno mi se cini ko da ima sukrvice po vrhovima peraja i tkivu ispod repa, i bocne peraje su prilicno loše i raspadnute.
HILFE! Ne bih želio da mi ostale ribice budu prijenosnici ako je to nesto pogodilo samo skalare. Naime ostatak riba ne ide u glavni tank jos najmanje 2-3 tjedna, pa ako skalari ne prezive, pitanje je da li je uputno staviti prezivjeli ostatak u glavni...
Ako netko zna sto je to grunulo, nek se slobodno izjasni...Uglavnom updejtat cu status ostala dva skalara i ostalih ribica...