Travanj 30, 2025, 13:22:12 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: ...Moje Zlatne Ribice...  (Posjeta: 6090 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Bubyx

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« u: Prosinac 06, 2006, 19:29:00 poslijepodne »
...imam dvije zlatne ribice u akvariju od 17L...imam zračnu pumpu bez filtera...(samo raspršivač)...i mijenjam vodu svakih 7 dana...do sada je bilo sve u redu sa ribicama...no na jednoj sam primjetio crne pjegice oko usta, na zadnjoj peraji, na gornjoj peraji, na prednje dvije te na škrgama i na sredini tjela samo s jedne strane...neznam što bi moglo biti...ovaj...pa me zanima dal netko zna što poduzeti i kako, hvala!...Do sada nisam imao takvih ni sličnih problema...

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #1 u: Prosinac 07, 2006, 00:04:00 prijepodne »
Koliko su ti velike te ribice?
Pitam zato sto zlatne ribice velike narastu... pa im je vjerojatno i mal prostor, pa treba cesce mjenjati vodu.
Neznam sta bi to moglo biti, ali probaj ljeciti sa nekim sredstvom za bolesti zlatnih ribica.
Imas univerzalno sredstvo za sve (skoro sve) bolesti zlatnih ribica.
I jos jedno pitanje; Kakve su im peraje? dali im se raspadaju ili su mozda krvave?

Osijek

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #2 u: Prosinac 07, 2006, 14:17:00 poslijepodne »
Bubyx dobro nam došao.
Za početak razmisli o većem aq. Za ove dvije ribice barem 3 puta veći od ovog kojeg imaš ili neki od stotinjak litara pa ubaci jedno 4-6 ribica unutra i imat ćeš predivan aq.
Također razmisli i o filtraciji. Za zlatne što jači filter (nemoj pretjerivat) to bolje.
Daj sliku te svoje "bolesne ribice", pa ćemo ti lakše pomoć. Nikako nemoj sipat neke lijekove napamet, pogotovo ne ove univerzalne. Treba se utvrdit bolest, pa tek onda dijelovat.
Ja mislim da ti ribica nije ni bolesna. Često zlatne ribice znaju bez nekih posebnih razloga mijenjati boje (crno,crveno,bijelo-za njih "prirodne" boje). Al za svaki slučaj daj fotku.

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #3 u: Prosinac 07, 2006, 15:06:00 poslijepodne »
...Sliku ću uploadat kasnije...nego nisu peraje i ostali dijelovi tijela krvavi nego su baš...crni...hmmm..neznam no ribica je posve normalna i po ponašanju i svemu jede normalno i sve...a veličine je oko 6 cm...hvala...

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #4 u: Prosinac 07, 2006, 15:23:00 poslijepodne »
17 litara nije za zlatne ribice. To je puno premalo. Za početak ti treba filter. Kad mijenjaš vodu treba zamijeniti samo jedan dio - četvrtinu ili petinu vode. U protivnom ti ribe žive konstantno pod šokom zbog jakih promjena i neće dugo izdržati (doslovno će se ugušiti u vlastitom izmetu i urinu). Zlatne ribice zapravo su ribetine - za njih ti treba 300 litara - ispod toga ništa... Ili vrtni ribnjak. Razmisli o tome da ove zlatne udomiš negdje u neki vrtni ribnjak, a ti da kreneš s tropskim ribicama. Manje su zahtjevne od zlatnih.

Offline goran_2711

• Punopravni član
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #5 u: Prosinac 07, 2006, 15:23:00 poslijepodne »
Ak je ona normalno, vesela, jede, onda sam 99% siguran da nije bolesna, već da je malo pošarenila. Al svakako daj sliku kad stigneš, što prije to bolje.

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #6 u: Prosinac 07, 2006, 16:45:00 poslijepodne »
Pa moguce je da mjenjaju boju, meni je jedna promjenila boju...
A sto se tice da su vesele i normalno jedu... meni je ribica sa trbusnom vodenicom bila vesela i dobro jela a bila je jako bolesna... tocnije vise njih su mi normalno jeli iako su bile bolesne.

Koliko su ti stare te ribice?

Osijek

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #7 u: Prosinac 07, 2006, 20:35:00 poslijepodne »
Evo sličice:

...Nisam probavao ništa...čekam vaš odgovor...ribe su stare oko 8 mjeseci...i s tim da kad sam ih dobio bile su još u manjem akvariju...pa sam kupio ovaj veći...al izgleda da je još uvijek premalen...hmmm...no hvala...ljudi...ako znate što je s mojom ribom i kako joj mogu pomoći...bio bih zahvalan...hvala...

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #8 u: Prosinac 08, 2006, 21:01:00 poslijepodne »
Neznam, ja bih ti preporucila BAKTOPUR to je ljek protiv raspadanja usta i peraja i protiv napada bakterija u akvariju.

nevjerujem da ti ribica mjenja boju jer bi ti vec promjenila boju prije- iako je moguce.

Osijek

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #9 u: Prosinac 09, 2006, 17:11:00 poslijepodne »
..Ok hvala..kupit ću lijek i vidjeti što će biti..hvala najljepša..:-D..

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #10 u: Prosinac 14, 2006, 00:00:00 prijepodne »
I jesu ti se izljecile ribice?
Osijek

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #11 u: Prosinac 15, 2006, 16:32:00 poslijepodne »
...Joj...ovako bio sam tu u lokalnom pet shopu i u zg-u u importaneu (centru) u pet shopu no nemaju lijeka...morat cu na veterinu izgleda...ma nisu...a sad mi je lagano i druga pocela "crniti"...jako mi je bad...grrrrr...uzas...jadne ribe moje...:-(...

Offline goran_2711

• Punopravni član
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #12 u: Prosinac 16, 2006, 20:03:00 poslijepodne »

Polako. Od one slike je prošlo skoro 10 dana. Kak se ribe ponašaju? Da li pocrnjeli dijelovi tijela izgledaju oštećeno, raspadnuto ili su samo promijenili boju?

Ako se ribe ponašaju normalno i nema vidljivih oštećenja, možeš odahnuti. To tebe tvoje ribice malo zekaju mijenjanjem boje. Jer da su stvarno oboljele od raspadanja peraja i usta u 10 dana bez liječenja već bi se na pol raspale, ako ne i uginule.

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #13 u: Prosinac 17, 2006, 20:31:00 poslijepodne »
...Nisu prisutna ostecenja ribe se normalno ponašaju, jedu i nisu trome...stovise su vesele...mislim ko i prije...no sad mi je i druga pocela crniti...hmmm...al bez nekakvih posebnih znakova ili neceg...ribe su ok samo sto crne...:-)...nadam se da im nije nista...i da ce sve bit ok...ako sto primjetim onda cu javit...no medjutim zanima me dal da kupim onaj baktopur ili ne???...

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #14 u: Prosinac 19, 2006, 00:57:00 prijepodne »
Jel se sire te crne mrlje po ribici?
I dali su onako ti djelovi malo nateceni?

Osijek

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #15 u: Prosinac 21, 2006, 14:46:00 poslijepodne »
..Ne, ostaju tamo gdje su se javile, kao na slici...ali ne sire se...i ne izgleda mi natečeno...budem još slikao...pa ću...uploadat sliku...danas ili sutra...pa pogledaj...hvala...:-D...

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #16 u: Prosinac 22, 2006, 13:59:00 poslijepodne »

ovo sam viđala na puno zlatnih ribica (da sad ne nabrajam kod pet-šest osoba koje znam da su imale zlatice). U svim slučajevima se crnilo jako jako jakopolako širilo. Ni jedna od tih osoba nije držala ribice u adekvatnim uvjetima, pa ne mogu reći da je to crnilo imalo veze sa ranom smrću tih ribica. Ljudi se uglavnom hvale"a ja sam imao zlatnu ribicu 5 godina!" a nemaju pojma da one mogu živjeti više od 20...

uglavnom sad i mene to strašno zanima, o čemu se zapravo radi! (ne držim zlatice trenutno ali su one moja prva ljubav pa ću im se jednog dana sigurno vratiti)
u oblacima

Offline zlatkica

• Punopravni član
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #17 u: Prosinac 22, 2006, 15:31:00 poslijepodne »
Da probam i ovdje pitati...jesu li nekom ribice pocrvenile...(kao da imaju podljeve)?
Čula sam i da poplave i pobijele...

Offline Andariel

• Punopravni član
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #18 u: Siječanj 03, 2007, 22:33:00 poslijepodne »
Slika je jako dobra i lijepo se vidi crnilo. Po mom iskustvu to ti nije nis. Tako je bilo i s mojom Andariel i crnilo joj se samo od sebe povuklo za par tjedana. A moguce i da trajno mijenja boju. Moje ribe se stalno maskiraju. Andariel, karas, je bila narancasta kao i tvoja, pa je dobila te crne tockice, pa su se one povukle, pa je opet bila narancasta jedno vrijeme i sad je pobijelila. Bijela je skroz vec nekoliko mjeseci. Azual, shubunkin, je bio narancasto-bijelo-crni pa su mu se polako izgubili crni dijelovi, pa su ovi bijeli dijelovi ponarancastili, pa sad opet bijele. Komet i teleskop nisu mijenjali boju. Sve se ribice cine zdravima i cilim. Navodno da zlatne hoce mijenjati boju. Ipak uvijek moras biti na oprezu da nije neka bolest u pitanju, ali po ovoj slici, rekla bih da nije. Svakako ti treba veci akvarij. Ja svoje cetiri drzim u 120 litara i to im je naknap. Jako brzo rastu i mogu narasti 20-30 centimetara, a s obzirom na zivotni vijek koji je vec spomenut, veliki akvarij je dugotrajna investicija koja ce ti se sigurno isplatiti.

Offline Bubyx

• Novi član
  • *
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #19 u: Siječanj 04, 2007, 18:22:00 poslijepodne »
...Ribice su mi puuuunooo bolje...heh...velika mi ima jos samo na vrsku repa crnilo a mala uopce vise nema...tako da može biti da sam im prerijetko mijenjao vodu...hmmm...al sve u svemu svjestan sam da mi treba veci akvarij i filtracija...potrudit cu se s vremenom da to nabavim...hvala svima za pomoć mislim da ce se ribicama to sve povuc kroz kojih 2-3 dana...:-D...

Offline Andariel

• Punopravni član
...Moje Zlatne Ribice...
« Odgovori #20 u: Siječanj 09, 2007, 03:47:00 prijepodne »
Bas mi je drago da je bila lažna uzbuna!