Slika je jako dobra i lijepo se vidi crnilo. Po mom iskustvu to ti nije nis. Tako je bilo i s mojom Andariel i crnilo joj se samo od sebe povuklo za par tjedana. A moguce i da trajno mijenja boju. Moje ribe se stalno maskiraju. Andariel, karas, je bila narancasta kao i tvoja, pa je dobila te crne tockice, pa su se one povukle, pa je opet bila narancasta jedno vrijeme i sad je pobijelila. Bijela je skroz vec nekoliko mjeseci. Azual, shubunkin, je bio narancasto-bijelo-crni pa su mu se polako izgubili crni dijelovi, pa su ovi bijeli dijelovi ponarancastili, pa sad opet bijele. Komet i teleskop nisu mijenjali boju. Sve se ribice cine zdravima i cilim. Navodno da zlatne hoce mijenjati boju. Ipak uvijek moras biti na oprezu da nije neka bolest u pitanju, ali po ovoj slici, rekla bih da nije. Svakako ti treba veci akvarij. Ja svoje cetiri drzim u 120 litara i to im je naknap. Jako brzo rastu i mogu narasti 20-30 centimetara, a s obzirom na zivotni vijek koji je vec spomenut, veliki akvarij je dugotrajna investicija koja ce ti se sigurno isplatiti.