Na zalost, nemam uopce foto aparat tako da slike nemam niti jedne jedine!
Izrada filtera: Kupio najvecuPVC posudu za cvijece koju sam pronasao u trgovinama. Trazio sam cetverokutnu ali sam nasao okruglu promjera oko 60 cm i visine oko 50 cm. Na gornjem dijelu (oko6-8 cm odgornjeg ruba posude)probusio rupu za dovod vode i PVC cijevima od 40 mm za kanalizaciju spojio s dnom posude. Donji rub cijevi je oko 5-7 cm od samog dna kako bi voda mogla prolaziti be prevelikog otpora. Na dno prvo ubacio okomito iste te cijevi izrezane na komade od 10 cm (radi skupljanja veaih komada smeaa) i na to stavio izrezani komad komarnika (mreze za komarce). Na mrezu stavis izrezane PVC cijevi za elektricnu instalaciju (one rebraste zute boje). Promjer mojih je 20 mm izrezanih u komate od 5 cm. Ukupno sam izrezao oko 20 m cijevi. Na vrh svega slozio sam pet komada onih PVC vreca za krumpire i postavio par komada kamenja da to sve drzi zbog protoka vode. Sad smo dosli do 10-12 cm od gornjeg ruba posude. Tu sam opet izbusio rupu da napravim izlaz iz filtera i opet uzeo cijevi za kanalizaciju i jedno koljeno i to spojio tako da mi voda iz cijevi dolazi na pocetak malog vodopada i preko kamenja se prozracuje i vraca u ribnjak. Na kraju sam pri dnu posude izbusio jos jednu manju rupu na koju sam montirao slavinu jer imam dosta cvijeca u vrtu pa ga zalijevam vodom iz filtera koja je puna hranjivih tvari. Cvijece i povrce u vrtu raste kao ludo. Najbolja rajcica i salata u susjedstvu! Supruga me je nagovarala da to nekako sakrije da se ne vidi pa sam ovo proljece na vrh filtera postavio obicni lavor s zemljom za cvijece i nekim puzavcima, brljsanom ili sto je vec to. Raste kao ludo i filter prekrasno cisti vodu. Filter cistim jednom ili dva puta godisnje otkad zalijevam cvijece.
AquaEl filter i pumpu sam uzeo u Dogi tradeu u Hutlerovoj ulici.
Kad sve to nacrtam, postaviti cu ovdje da se vidi kako to izgleda. Jedna slika vrijedi vise nego tisucu rijeci.
Pozdrav !