S obzirom da ce i moj akvarij stajati isto u cosku, ja sam zamislio da krenem od tog coska graditi scape, tako da je u tom cosku najvisi (najblizi povrsini vode), onda se polako spusta prema sredini akvarija, ali u dva pravca, jedan uz zadnje staklo koji ce biti visi, i jedan "krak" koji bi isao po sredini akvarija, to bi bio jedan greben, i drugi na drugom kraju akvarija. Znaci najvisi dio bi bio visok nekih 50cm, granao se na dvije grane, jedna cca 45cm visine, druga nekih 25-30cm, dok bi ovaj samostalni dio bio eventualno povezan s nekim "mostom" ili policama u polukrug s ostatkom grebena, to jos nisam razradio, tesko je ovako napamet, ali okvirna koncepcija je ta.
Ovo bi ostavilo minimalno 15cm prostora, odnosno pijeska prije pocetka grebena s prednje strane, te jos nesto slobodnog prostora s bocne strane, tako da kad akvarij gledas s tog vidljivog boka dobijes osjecaj dubine i grananja tog grebena.... nesto kao lagoon style.
Naravno, neznam gdje ti je smesten OF box, i kojeg je tipa, moj je vanjski na toj bocnoj stranici do zida, tako da imam na raspolaganju punu duzinu, sirinu i visinu akvarija.....
Inace, vec sam pisao. 50cm sirine se meni pokazalo kao premalo prostora....
Trece, neznam koliko ovdje imas kamena, ali, meni ovo djeluje malo.