Nije reklama, nazvat ćemo review-om neiskusnog ljepitelja

Ganjao sam po netu načine najefikasnijeg spajanja kamena, čitao o ovom onom, probao za fragove cijanoakrilate, za velike komade 2 komponentni epoksi od bizona i patexa.
Taj dvokomponentni epoksi mi nikad nije primio kak se spada ako sam lijepio pod vodom, no priznam da nisam probao ni ove "reef deklarirane" kao putty i sl.
Kako imam živi kamen kojeg definitivno želim poljepiti da ne mislim kad će mi koja živina šta pomaknut i srušit odlućio se probati cement od aquaforesta.
Na prvu izgleda kao i ostali slični proizvodi, no ne mogu napraviti dikretnu usporedbu s drugima.
Ono što mogu potvrditi jest da je proizvod full jednostavno koristiti, te da je idealan za spajanje na suhom i uz manji kompromis na mokrom.
Drži izuzetno čvrsto i vrlo brzo stvrdnjava.
Potrebno je zamješati s malo vode, podesiti do nekakve plastelin faze i utisnuti u kamen. Meni je to odprilike ispalo na jednu vrhom punu žlicu "cementa" žlica nepuna žlica vode. promješao sam u fangli i zatim umjesio u ruci.
Na suhom kroz koju minutu (ispod 5) stvrdne i poljepi do mjere da trgaš kamen koji eventualno puca tamo negdje dalje a ne na spoju.
Varijanta lijepljenja pod vodom funkcionira sukladno uputama no priča je malo "pipljiva".
OBAVEZNO je isključiti svu cirkulaciju jer će u suprotnom struja uredno odnjet materijal po cijelom tanku i eto problema.
U dodiru sa vodom vrlo brzo se topi vanjski sloj pa treba računati s time da se napravi čim tvrđe a opet da bude elastično, umetne na mjesto spoja i ne petlja više po njemu.
Stvrdnjava kroz 10 minuta (upute kažu 15).
Boja je sivkasta kad stvrdne i ne pika u oko naspram ostatka kamena. Navodno ga koralina dobro prekriva.
Piksa od 1.5kg je cca 80kn a ja sam odprilike pola poljepio : 2 kraja kamena koji radi most cca 5-6 cm cm debljine valjčić ljepila sa svake strane, 4-5 kuglice kavih 3-4cm koje drže veliki kamen (kod mene u temi skroz desni), jedna takva drži granu akropore, te grumen od kakvih 5cm koji sam utisnuo u 2 veća kamena i manji u sve to skupa kako bi stvorio nekakav most.(lijevi greben u elos temi)
Eto, svaka preporuka zasad, relativno ekonomično a kvalitetno riješenje.
Koliko sam uspio objasniti neznam.. ako treba slikati slikam

p.s. neznam koliko bi mi bilo prvo riješenje za lijepiti fragove, evetnualno veće komade na kamenu , no to mu ionako nije svrha