Prosinac 07, 2024, 20:07:01 poslijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: protok, polozaj filtera i jos poneko pitanja...  (Posjeta: 1195 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eewan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
protok, polozaj filtera i jos poneko pitanja...
« u: Kolovoz 23, 2012, 19:09:52 poslijepodne »
probao sam na novim clanovima kada sam se predstaviio, ali nije nitko odgovorio.. :'(

imam akvarij 60x30x30, 54 litre. u njemu imam filter pumpu protoka 350 litara na sat sa nastavkom na koji se spaja crijevo za doziranje zraka.
ovakvu samo je duza:

u akvariju su ancistrusi, crvenooke tetre, barbus tetrazone i neonke.

pumpa ima regulaciju protoka, ovo plavo na slici sto moze ici gore dolje i sad mene zanima na koliko da otvorim protok, koliko da pustim zraka i na koje mjesto u akvariju da postavim pumpu?

akvarij:

nova pitanja uskoro, a imam ih stvarno puno :)

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: protok, polozaj filtera i jos poneko pitanja...
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2012, 19:15:02 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodosao!

Na tvom mestu ja bi filter stavio sa leve ili desne strane, uz zadnje staklo, tako da voda siba duz zadnjeg stakla pa u krug. Otvori filter na max. Bilo bi dobro kad bi filter mreskao povrsinu vode (zbog razmene plinova). Cevcica za zrak je OK po ovim  vrucinama, bas zbog obogacivanja vode kisikom.

Lp, Sasa

P.S. Pocni stediti za bolji filter.   ;)
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline eewan

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: protok, polozaj filtera i jos poneko pitanja...
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2012, 19:35:25 poslijepodne »
tako je i postavljen i namjesten s time da je dignut skroz gore kako bi mreskao vodu. jel ok da je skroz pri vrhu ili je bolje da bude nize?

taj filter je vec radio 3 godine i nikad nikakvih problema osim sto su jednom pokrepali silver sharkovi od vrucine dok sam bio na ljetovanju. akvarij sam nanovo pokrenuo nakon dosta vremena jer sam se preselio, ali sam i dalje apsolutni pocetnik jer sam akvarij dobio s ribicama, opremom i uputama da mijenjam trecinu vode svakih 10 dana i da ribe hranim svaki dan jednom...

tek kad sam pokrenuo nanovo akvarij sam se zainteresirao za akvaristiku, poceo citati i shvatio da je to puno kompleksnije od izmjene vode i hranjenja svaki dan.

ne znam bi li uzimao novi filter posto mi je zelja veci akvari pa nema smisla kupovati novu opremu za ovaj mali.

bilje je plastik fantastik, naknadno nakon pokretanja sam procitao da je to bogohuljenje, a i volio bi imati zivo bilje, ali je problem da nemam hranjivu podlogu vec samo ovaj sljunak koji se vidi na slici pa bi mi trebalo neko bilje koje ne treba podlogu ili neka opcija gdje se podloga moze izvesti da bude samo uz biljku.

ako tko ima kakav prijedlog oko toga nek slobodno predlozi.