Uuuuu, ovo je neko opasno doba dana. Svi ste tu... 7 poruka za sat. Hihihi...

Ajmo redom...
Poslusacu vas za komunalce. Ubacicu ih za 15-ak dana. Dok nadjem lijepe plehice. I ancistrusi su lijepi, ali ja volim vidjeti te
grdosije od cistaca. Naravno gibici su naj, ali to u mašti...
Mandja37 to ti je super ideja s vatom... Hvala...
Sto se skidanja filtera tice, meni se cini da nije problem. Nije ni lako, ali se ne mora skidati poklopac. Mi smo jednostavno izvadili
pumpu iz filtera i ostavili u akvariju, a filter odnijeli proprati prije prve uporabe... Nece valjda biti potrebe za to vadjenje precesto...
Komore se mogu povaditi posebno pa nesto racunam 2xgodisnje kompetno vadjenje filtera bi moglo zadovoljiti...
Babyboom slobodno budi zlocest. Nisam sigurna da znam na sto mislis...
Duda naravno da mozes reci sve ti pada na um. Ako ste procitali sve sto sam napisala, najmanje sto mogu uciniti jeste pustiti vas
da kazete sve sto vam je na umu...

Svakako cu prekontrolirati parametre prije nego stavim ribice unutra...
H&M, planirala sam ih uzeti male... Mislim sto manje nadjem.
I za kraj evo prvog straha.
Kao sto sam rekla sinoc je posadjeno bilje i naravno ugasen zrak. Okrenula sam izlaz filtera da mreska vodu, cisto da vidim
kako to izgleda. Kad se svjetlo ugasilo ja sam i zaboravila da vratim taj usmjerivac prema dole.
I danas dok sam gledala iz dnevne sobe mi se sve cinilo OK. A onda me Nina zove iz hodnika i pita jesam li ja to hranila
bakterije. Cula je kako sam muzu rekla da trebam ubaciti malo hrane zbog bakterija.
Kad sam je pitala zasto me to pita, kaze kao pluta hrana... Ja odem s njene strane i vidim zapravo masni film preko
citave povrsine koji je na mjestima malo deblji pa se vise istice. Odmah sam upalila mjehurice da razbijaju povrsinu
i ugasila svjetlo. Pomislila sam da nije cijano.
Tako je stojalo cca 2h. I sad kad sam upalila svjetlo i iskljucila pumpu nema vise nicega...
Recite mi da dzabe panicarim...