Akvarij je cikliran mjesec i nekoliko dana s biljkama kriptokorina,anubias i Valisnerija koji su zasađeni u Tetrinom Complete Substrat, a gore imam akvarijski podlogu, dodala sam i od Tertre Aqua Safe prije dodavanja riba. Cijeli vrijeme radila je pumpa i grijač.
Cikliranje mi je završilo u 8 mjesecu kada sam nabavila ribice. Nabavila sam 5 gupija, 4 pande, 2 ancistrusa i 2 nerita puža zebra. Tako su mi savjetovali u trgovini s obzirom na veličinu akvarija.
Od 5 gupija 4 je uginulo kroz 2 mjeseca, ali ostavili su mi potomke tako da imam sad 1 “staru” i oko 10-ak novih guppija. Osim jedne pande koja je neki dan uginula svi su na broju.
U sklopu pumpe dobila sam upute da plavu spužvu treba mijenjati svaka 4 mj. Nju još nisam promijenila već ju samo perem jednom mjesečno u akvarijskoj vodi koju izvadim. Tako sam pročitala na forumu da ne isperem sve dobre bakterije.
Zatim imam spužvu za nitrate koja ide na svaka 2 mj. Nju sam zamijenila neki dan kao i spužvu s ugljenom. A zadnju bijelu mijenjam svaki put kad čistim vodu jer piše da traje 1 tjedan. Mijenjam svaka dva tjedna pa možda ovu malo duže držim. Na linku su te spužve o kojima pričam
https://www.juwel-aquarium.de/out/pictures/generated/imagine/srcms/image/srcms/half/fg_juwel_aquarium_bioflowsuper_easy(1)[email protected]Redovito sam provjeravala s test trakama i uvijek je bilo u redu. PH i tvrdoća je uvijek kao na slici (znam da to nije dobro ali vjerovala sam da mi FFM i tetrin easy balance u tome pomažu), ribice mi nisi davale signal (možda i jesu ali zbog nedostatka iskustva, nisam vidjela) do ovog s pandama. Iako sam primjetila da mi i puževi dosta vremena borave blizu površine vode pa se vrate dolje, ali prema nj osobinama pročitala sam vole izaći van vode. Primjetila sam i nj jajašca pa nisam posumnjala da nešto ne valja.
Inače na pumpi imam juwelov originalni 02 difuzor.
Biljke normalno rastu, jer često imam nove listiće, oni koji požute maknem. Valisneriju redovito moram šišati.