Fockue ja bi na FB stavio, imaš dosta akvaristickih grupa možeš dosegnuti puno veći broj ljudi nego ovdje možda..
Evo mali update, svašta se izdogađalo a nisam pisao neko vrijeme 🤗
Za vikend sam promijenio 40% vode i namjestio filter da mreška površinu, sve prošlo glatko. Sad više nema onog proteinskog sloja toliko, ima malo ali mislim da je to do slabog filtera. I napravljen je home made stalak za akvarij koji je ušrafan u postojeći ormarić jer sam primijetio da se ove stranice ormarića lagano savijaju, pa da nebi puknulo u neko vrijeme, sad sam na miru.
Biljke okej napreduju osim ovih jednih desno koje se tope neznam kako se zovu. I maknuo sam one kamenje što su držali granu sad ljepše izgleda iako grana još nije potonula skroz, ali je zemlja drži. Također sam sa alija naručio jednu ledicu 49cm od 6w koja će ići u poklopac akvarija pošto imam mjesta, nije nešto prejako ali trebalo bi pomoći da ova marsilea Crenata krene više u širinu nego u vis.
Algi ima nešto po grani koliko vidim, neke bjelkaste ako to jesu alge uopće 🤔 Nadam se da će novi stanari to riješiti.
I danas su došli već spomenuti prvi stanari nakon 2tj cikliranja. 2 nerita puža i 2 sijamska algojeda pošto nije bilo ancitrusa u pet centru 🤨 Planiram još par kozica i za sredinu neznam što bi mi bilo najpametnije, volio bi neke šarene ribice 😸
Sad pitanja su koje bi bile to ribice? Da li hraniti i koliko ove postojeće puževe i ribice, uzeo sam neke mini tabletice. Koliko dugo da mi svijetla gore dnevno?
Ispod su sličice, šteta što je ovaj forum još na prahistorijskih 500kb 😰