Pozdrav ekipa,
evo vec dvije godine citam o aquascapingu i vezanoj tematici a kako sam radi prirode posla (pomorac) i ove vrazje korone zapeo doma na neodređeno napokon sam se odvazio za prvi akvarij da se necim malo zabavim. Svu sam sam opremu narucio preko GreenAqua.hu i stvarno imaju svega. Kako ne znam kada cu nazad na brod, trebao sam pocetkom srpnja ali sa svom ovom situacijom svi su kruzeri za sada na mrtvom vezi i cini mi se da cu imat dooooosta vremena da se zabavim. Oprema bi trebala stići ovu sedmicu. Od vaznije opreme sam narucio (uz jos neke gluposti, euro tamo euro vamo i nakupi se haha):
- Green Aqua Aquarium - 20 liters, 36x22x26 cm
- Dennerle Nano corner filter
- Dennerle Shrimp King Active Soil - 4l
- Dennerle Nano Thermo Compact 25W heater
- Dennerle Nano Bio CO2 Complete Set
- ONF Flat Nano LED light- 1300lm/15W - Silver
- od biljaka : Lilaeopsis brasiliensis, Anubias barteri var. nana, Limnophila sessiliflora, Rotala rotundifolia, Tropica Bucephalandra sp. Red i java moss
Stvarno sam se dosta nacitao i znam da su preporuke da se uzme veći akvarij za prvi puta ali radi prirode posla (3 mjeseca sam kod kuće, 3 na brodu) ovo je to za početak pa ćemo vidit. U ta 3 mjeseca sam sredio nekog tko će se brinuti za tank svaki dan. Uz ovo gore navedeno sam narucio jos i malo more sitnica i gluposti i brzo se to nakupi i nije bas jeftin sport haha.
Plan za akvarij je barem za sada prvih mjesec dana cikliranje i nakon toga ide par kozica, ukoliko uspijem nabaviti išta haha. Sa ribama cemo pricekati barem još par mjeseci (razmatram mozda 2-3 guppija i 2 otocinclusa i to je to). Uzeo sam CO2 na bocu za jednokratnu upotrebu ali to bih samo koristio prvih mjesec dana da se bilje brze razvije i to je to, jer vecina biljaka kojih sam uzeo moze i bez CO2.
Eto toliko, pozdrav s Brača, ne možemo više ni na kopno haha