Evo da se ubacim: I ja istomislim kao i deeki ali Što veli CICHLID Riba nije kriva a mi bi prije svega kao ljubitelji prirode (vjerojatno volite i drugu floru i faunu) trebali poštovati ŽIVOT
Jao, svašta ! Pravi akvaristi smoprotiv zloupotrebe zdravja i dobroboti životinja baš zbog toga, jer poštujemo naravo i evolucijo, koja je dovela do takvih eudesnih oblik života i biodiverzitete. Smo protiv bioinžiniringa i zloupotrebe genetike i prljanja evolucije i narave.
Po mom mišljenju je svatko, ko financijski podupire takvu zloupotrebu , sokriv za to ! Se izvinjavam,jer eu opet objaviti tekst "na slovenskom jeziku", zbog nedostatka vremena samo kopiram moj tekst iz našeg foruma :
"Iz Nemeije prihaja razveseljiva novica , prepovedali so prodajo in razstavljanje t.i. PAPAGAJ OSTRIŽNIKOV ! To so tisti deformirani, spaeeni umetni križanci, bastardi med 2 vrstama, sterilni in z tako deformiranimi organi, da se permamnentno mueijo !
Poroeal sem že lani po sejmu INTERZOO, da so te deformirane "okrasne ribe" razstavljali razlieni azijski in ameriški razstavljalci , na splošno ogoreenje veeine obiskovalcev in širše akvaristiene javnosti. DEUTCHE CICHLIDEN- GESELLSCHAFT je takoj maja 2002 zaeelo z postopkom pri ustreznih nemških državnih organih in zakonodajalcih, da vkljueijo tudi akvarijske ribe v zakon
"§11 b TierSchG" ! Prvi uspehi so že tu, tako v trgovinah, kot na sejmih je prodaja ali propagiranje teh nevzdržnih križancev PREPOVEDANA !Tudi jaz sem pismeno po sejmu poslal organizatorju OGOREEN PROTEST...o tem sem že pisal v niti Hrana - HIKARI ...
3x HURA , epur si muove Nemci reeejo :
QUALZÜCHTUNGEN (qual = muka, trpineenje) =
križanje, ki ima za rezultat trpineenje živali .
Ta zakon §11 b TierSchGje zelo zanimiv, me zanima, ee imamo pri nas tudi kaj takega? V glavnem je govora o tem, da pri križanju živali ne sme priti do potomcev, ki imajo tako za vrsto netipieno spremenjene organe , da jim to povzroea boleeine, kroniene poškodbe in trpljenje. Pri papagaj ostrižnikih gre recimo za deformacijo vzdušnega mehurja, zaradi eesar trpijo boleeine in ne morejo normalno plavati !"
Na kratko, ove "divne životinje" trpe zbog anomalija v zgradbi i funkcionisanju organa.
|
Edited by: Bojan