Ovako... Nisam iskusan kao neki ovdje, ali mogu ti napisati kako sam ja to napravio. Moj akvarij je mrvicu veći od tvog (220 l), ali mislim da je to slično kad se gleda koliko riba može ići unutra. Ja sam stavio ove ribe:
- 6 red zebri
- 6 labeotropheus trewavasae west thumbi is
- 6 melanochromis cyaneorhabdos maingano
- 6 cynotilapia sp. "hara"
- 2 ancistrusa (ostali su mi od prijašnjeg biljnog akvarija)
Mislio sam staviti još 6 labidochromis caeruleus (pretpostavljam da su to te žute kojima ne znaš ime) ali nekako mi se čini da je ovo sasvim dovoljno. U mojoj temi sam postavio video pa možeš vidjeti kako to izgleda.
Što se tiče filtracije, imam Haqos EXPRO 1200 i moram priznati da sam jako zadovoljan s njim. Imam ga već 3 godine jedini mali problemčić koji sam imao je "slinjenje" vode na ulaznom i izlaznom ventilu ali to sam riješio tako što sam oko gumica omotao silikonsku traku koju vodoinstalateri koriste za brtvljenje.
Što se tiče ostatka, pijesak sam kupio u Bauhausu (ili Pevecu, nisam siguran) granulacije 0,6 do 0,8 mm, a ukrasno kamenje u MBM-u u Lučkom. Kupio sam skoro 30 kg kamenja i mislio da će mi biti previše, ali kad sam ga postavio shvatio sam da sam mogao još koji kamen uzeti.
Za rasvjetu sam iskoristio dvije LED trake u cijevima sa eBay-a (
http://www.ebay.com/itm/Blue-White-LED-Underwater-Aquarium-Lamp-Fish-Tank-LED-Submersible-light-Tube-Bar-/391407038448). Uzeo sam dvije po 40 cm i to samo bijele (ima RGB, bijelo-plave i hladno bijele). Ne znam kako bi akvarij izgledao da sam uzeo plavo-bijele, ali meni je ovako sasvim u redu
Prije tih cijevi sam isto probao sa LED trakama, ali stalno su mi se odljepljivale zbog vlage pa sam odustao od njih. Ove dolaze sa "suction cups" (ne znam kako se to zove na hrvatskom) ali ja sam ih još dodatno zalijepio silikonom za kupaonu. Ne znam je li zbog rasvjete ili ancistrusa ali stvarno nemam problema s algama.
Eto, to su moja iskustva. Ponavljam, nisam baš nešto iskusan ali znam koliko je meni značilo što mi je Iskra davala savjete pa eto...