Ožujak 29, 2024, 00:08:57 prijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: knauf terarij za bradatu  (Posjeta: 1592 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline inemec

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 293
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Lokacija: Slavonski Brod
knauf terarij za bradatu
« u: Svibanj 28, 2013, 09:56:47 prijepodne »
Za vikend napokon počinjem sa izradom novog terarija za bradatu agamu pa bi prije početka svakako htijeo prikupiti još nekih savjeta ili prijedloga.
Terarij ću praviti u kutu dnevne sobe između dimnjaka (nije u upotrebi) i zidova. Napravio sam mali brzinski 3d model kako bi to otprilike izgledalo.
Visina unutrašnjih ploha bi bila 80cm. Stakla bi bila oko 70 širine i 65 visine. Vjerovatno cu ih morati raditi na šanire ili nešta, pošto mi je to nekako malo širine da radim da budu klizna.
E sad iznutra nisam planirao oblagati taj dimnjak i zidove sa knaufom. Ali nemam pojma čime bi to sve iznutra mogao premazati da bude otpornije. Posebno me zabrinjava ako direktno na knauf stavim pijesak, a ova moja kopa ko luda. Kontam da bi mogla vrlo lako izgrebati knauf sto i nije bas dobro, pa bi vjerovatno trebao nesto staviti i preko knaufa  -?
Dali bi za ventilaciju bile dovoljne samo gore rupe ili bi trebao raditi i nesto oko vrata?

Neznam dali netko ima tako višlji malo terarij za bradatu...zanimam me dali ima problema sa zagrijavanjem terarija. Stavio bi svakako između gornjih i donjih ploča stiropor, al svejedno treba to ugrijat  -?

Svaka ideja, prijedlog, savjet, ma šta god mi je trenutno dobrodošao.