Stigle su!
Cura
i decko
Barem tako mislimo. Naručio sam 3 bebača, dobio jedan semi adult pair. Al ne bunim se jer su savršeni haha
Malo istraživanja
Tu spava
Nema tih slika na internetu (a nagledao sam ih se) koje mogu opisat osjecaj kad ih vidis prvi puta uzivo kako su zbuksani u bromeliji i onak te gledaju onim okicama
Ja se rastopio haha
I evo slika cijelog tanka.
Nego... da sam znao kolko stresa ću doživiti u dva dana kolko ih imam... opet bih ih uzeo jer su vrh xD Al ozbiljno... koštale su me sijedih a tek su treći dan kod mene. Čak i kad misliš da si SVE odradio po PS-u i fino školski, život ti baci "curveball" (i nasreću načine kako da probleme rješiš).
Trebale su biti poslane u ponedjeljak i kod mene doći u utorak. Naručio sam i isopode, springtailse i dvije kulture voćnih mušica od uzgajivača koji mi je rekao da ne stane sve u kutiju za expresni shipping nego samo žabe i jedna kultura mušica + vitamini (koje nisam tražio). Reko nema problema, može tako a ovo drugo neka pošalje odvojeno pa kad stigne.. Na kraju su stigle 2 žabe (umjesto tri) i nikakve mušice, a o vitaminima da i ne pričam
Sreća i Bog da sam od drugog lika prošli tjedan naručio par biljaka i "backup" insekte koji su eto, igrom slučaja (u koje više ne vjerujem
) stigli skupa sa žabama. Jedan paket poslan u pon iz Holandije, drugi u utorak iz Njemačke. Stigli u isti čas.
Da nisu, morao bih voziti do Zagreba po mušice da ih imam čime hraniti.
Prvi dan sve 5, istražuju svaki ćošak vivarija, pentraju se posvuda... Fakat sam se i nasmijao par puta kad bi probali onako "tehničke skokove"... i epski fejlale svaki drugi put haha... na gazdu su
Onda sam skužio da bi mogle epski fejlat u svoju propast jer su neke biljke bile pričvršćene čačkalicama. Već sam vrtio film u glavi, ono probudiš se i dočeka te žaba na čačkalici. Odma čačkalice van, blejim u tank i gledam di bi se još mogle potencijalno ozlijediti i ne primjećujem nikakva upitna područja. Drugi dan vratim se s posla i dočeka me žaba s glavom u onoj bromeliji sa slike... naglavačke. Odmah me oblio hladan znoj, kontam retard se zaglavio i utopio u bromeliji (!?). Lagano ga špricnem... niš. Znam da su putovale dva dana, ne želim ih uznemiravati, ali sad me već ulovila paranoja jer se ne miče. Peri ruke, taknem ga i dalje se ne miče. Mislim si gotovo je mrtva je, kad ono on (ili ona ne znam sad koja) se onako pomalo okrene i baci mi pogled tipa "šta me koji k sad diraš dok fino dubim na glavi u bromeliji. Pao mi kamen sa srca, živa je, fino je pustim na miru i bacim im malo mušica.
S druge strane mrežice je mister koji se eto tu našao (srećom sam ga samo jednom isprobao radi fore i ne palim ga. I taj dio s mrežicom i ova kosina s lijeve strane su pomični kako bih imao pristup pumpi i grijaču zlu netrebalo. Na rub jezerca sam mislio staviti nešto tipa riccia i utricularia i par plutajućih biljaka unutra radi fore.
Odem popodne do grada, vratim se doma predvečer i dočeka me žaba s DRUGE STRANE mrežice jezerca. Odma panika, dobro se nije utopio, kako je tamo dospio, šta da radim, kako da ga izvadim... Fino škare i lagano razrezao mrežicu i nekako ga izvukao van. Brižan se nije pomaknuo 20 minuta od šoka. **** sam si i jezerce, i pumpu, i vodu, i grijač i ne znam što ne. Hvala Bogu sve je dobro prošlo. Još uvijek mi nije jasno kako se uspio (i zašto??) progurati kroz onaj spoj na tom jezercu. Morao je to bogovski čeprkati i ona propasti kroz eggcrate od ispod.
Sad idem zatrpat to jezerce s onim glinenim kuglicama. Još si kontam s gornje strane po cijelom rubu stavit gumu za diht što ide oko štokova jer ima par milimetara lufta kako sam rezao stiropor i naravno da se jedna voli BAŠ TAMO buksat.
Poanta priče: ako radite vivarij i razmišljate o jezercu ili nečemu sličnom, nemojte. Drugo, one sekunde kad se opće zapitate može li se žabica provući "tamo negdje" - može.
Isprike na lošim slikama, ali sam u gužvi ovih dana, a i ne želim ih uznemiravati. Super su, žive su, zdrave su i neka samo takve i ostanu
Iskreno se nadam da sam sad uspio "počepiti" sve moguće rupe iako sam bio "siguran" da se ne može provuć kroz onaj otvor od 3-4 milimetra na vrhu tanka di mi je skalpel pobjegao pa sam jednu vidio da tamo spava xD