Travanj 29, 2024, 13:58:04 poslijepodneNajnoviji Član: bignjato

Autor Tema: Par pitanja vezano uz držanje žaba (Bufo bufo, +slike)  (Posjeta: 2458 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kenni

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 1
Par pitanja vezano uz držanje žaba (Bufo bufo, +slike)
« u: Srpanj 06, 2009, 02:28:50 prijepodne »
Nekih tjedan dana držim kod sebe mladi primjerak bufo bufo žabice, zasada sve ide izvrsno. Žaba ima ogroman apetit, demolira waxwormse i mealwormse ("phobase", nisam sigurna za hrvatske nazive pa ću se držati engleskih), našla si je omiljeno mjesto za skrivanje, čini se prilično zadovoljna okolinom...svejedno, kako sam prilično nova oko brige za žabe (imam 10 godina već jednog leopard gekona, i prethodno sam držala bradatog guštera i kameleona) ovo mi je posve novi teritorij pa bih se voljela konzultirati sa znalcima da joj bude maksimalno ugodno :)

1. Koliko je pametno staviti neonsku lampu kao izvor osvjetljenja? Njen terarij je u takvoj poziciji da bi jedna neonska lampa dala super efekt, a s obzirom da je nokturalna životinja, mislim da joj ne bi previše smetalo...ili?
2. S obzirom da u terariju ima komotno mjesta za dvije žabe, koliko je pametno staviti još jednu, i jesu li žabe raznih vrsta inače kompatibilne za zajednički život? Pogotovo sam zainteresirana za malu zelenu ili šumsku žabu, ima li tko ideje kako da ih nabavim?
3. Koliku porciju hrane inače dajete svojim žabama? Ovo je još malena žaba, hranim ju pretežno waxwormsima koje njupa kao luda, no sada sam ju stavila na dijetu jer sam primjetila po drekecu da crvi nisu najbolje probavljeni :)

Puno hvala na odgovorima! Evo vam par slika male krmadi i njenog okoliša :) nisam još sigurna kojeg je spola, no nazvala sam ju Voltaire  :D



terarij


kupanjac :)


i par fensi slikica




« Zadnja izmjena: Rujan 15, 2010, 16:43:04 poslijepodne od Maxim »

Offline Unka

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 101
  • Spol: Muški   Lokacija: Metković
Odg: Par pitanja vezano uz držanje žaba (Bufo bufo, +slike)
« Odgovori #1 u: Srpanj 10, 2009, 10:39:42 prijepodne »
Joj obožavam žabe... A pogotovo pohane i na brudet... :)
Još malo da mi žena popusti i evo ih i u mene u kući :) valjda ću uspit do zime...
Juwel 60

Kako se zove bosanski tajni agent? SIKRET....