Ma već smo ga toliko puta pokušavali udomiti, ali ga svi vraćaju nazad nakon jednog dana, neki su čak i nakon par sati. Istina je, da je najduže izdržao u akvariju od 300l (čak 3 dana je bio dobar a onda je počeo napadati). Njegova je specijalnost zabijanje u druge ribe. Ma ja vam ni ne mogu opisati šta on sve radi. Spusti se na dno akvarija i kad vidi da neka riba prolazi iznad njega, zabije se u nju glavom. E sad, ako je to blizu površine vode, ribica leti van ili se odbije od poklopca nazad u akvarij, ali nakon par takvih udaraca, ugiba. Ja mislim da kod njega postoji problem nesocijalizacije (ako je to moguće kod riba) jer od dana kad je nabavljen proveo je godinu i pol sam samcat u tom akvariju. I tek onda mu je teta kupila društvo, drugog trichogastera, koji je neslavno završio, i tako svi poslije njega. Možda je zaboravio živjeti u zajednici. Mislim da će mi teta biti osuđena da ga trpi dok on sam od sebe ne ugine. Jer ne mislimo ga ni pustit niz odvod, ni u rijeku, a i nitko ga neće. Ja sam čak razmišljala postaviti staklo na sredinu akvarija, pa njega u jedan kraj a neku drugu ribicu u drugu stranu akvarija, pa da se samo gledaju. Jer sličan problem sam imala s hrčcima i na taj način sam to riješila.
Ako imate još kakav prijedlog ili mišljenje, javite!