Da predstavim moj rasadnik/karantenu od 54 litara (netto 40)
Akvarij je startan prije nekih 5 mjeseci od prilike
Moj Rasadnik/Karantena 54 Lit.
7 lit. Isprane zemlje spakirane u brdo malih vrečica od najlonki
3 Šake vulkanita
4-5 cm kvarcnog pjeska
Šaka dvije malo večeg okruglog riječnog kamenja
Par Granitnih kamena
Panj
50% Obične vode
50% RO vode
DIY CO2 spojeno na powerhead koji završava na difuzoru u obliku cijevi od kojih 20 cm (1-2 bps)
Dva Hangon filtera (valjčići, spužva, vata)
Rasvjeta je 2x15 W (grolux + Cool white) 14 sati dnevno (20-30% površine vode pokriveno ricciom i vodenom salatom)
Poklopac od kartona presvučenog sa alu folijom sa unutarnje strane (pun pogodak što se tiče praktičnosti)
Neonke su položene na šipkama od jedne stare antene (riblja kost)
Gnojenje 1 x tjedno K2SO4 oko 20ppm (polysperma roza kao kontrolna biljka) i koja kap mikroelemenata kad bilje pokaže da fali (jako rijetko)
Vodu mjenjam kad NO3 pređe 15ppm što je u prosjeku jednom tjedno 30-40% (u zadnje vrijeme svaka 2 tjedna)
Voda:
Ph 6.2 - 5.7
Gh 12
Kh 2-4
NO3 min.5 - max.15 ppm
PO4 0.2 ppm
Fe 0.15 ppm
Bilje neču nabrajati; uglavnom svega i svačega.
ribe:
Ancistrus 1
Ajmonijer 1
Sijamci 3
Koridorasi plateus i brončani 3+3
Harlequin Rasbore 6
-Prije mjesec dana sam dodao još par bebe guppya jer su mi nitrati počeli padati pre brzo
Diatoma je jedina alga koja se pojavila na kraju cikliranja i ubrzo nestala sama od sebe.
ICH me pogodio negdije nakon mjesec dana od startanja (naj vjerojatnije izazvan stresom od dodavanja zemlje sa ribama u akvariju)
Drugih problema nije bilo.
Bilje je radikalno podrezivano u 2 navrata a podrezana masa je opet zasađena u isti akvarij plus mi je ostalo pelcera za napuniti još jedan sličan.
Pošto upravo punim 250 litara, ovaj akvarij se spremam kompletno rasformirati za kojih mjesec dana (previše akvarija u kuči... pre veliki trošak vremena) ...ribice su narasle i zahtjevaju veči dom, a akvarij je poslužio svrsi (prvi koraci u akvaristici i upoznavanje sa temom)
Pozdrav!