Siječanj 20, 2025, 19:49:45 poslijepodneNajnoviji Član: Pandi86

Autor Tema: Hitno pomoc!!!!!  (Posjeta: 1931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kukurjek2002

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Hitno pomoc!!!!!
« u: Studeni 13, 2004, 20:29:00 poslijepodne »
Ikra je vec 3 dana u akvarijumu.Prije jedno pola sata zenka je pocela da maltretira muzjaka , batinaju se da kamenje frca-jos malo poklopice ikru.Sta da se radi?
Oh sto te volim joj

Offline Buggy

• Punopravni član
Hitno pomoc!!!!!
« Odgovori #1 u: Studeni 14, 2004, 13:51:00 poslijepodne »
Ribe su eesto nepredvidive,evo i kod mene eudna doga?anja,nakon što su izvele 15 malaca par kribenzisa je 3 dana šetao malce a onda su netragom nestali.Sada vea 2 dana oboje ne izlaze iz spilje a ja sumnjam da su ih smazali i da su snijeli novu ikruA u tvom slueaju ne navodiš gdje je ikra.osim todga mislim da joj ne mogu ništa sem ako ju ne pojedu kao moji kanibali svoje malce...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline perinjo

• Punopravni član
Hitno pomoc!!!!!
« Odgovori #2 u: Studeni 14, 2004, 14:10:00 poslijepodne »
nemam ti nažalost ništa pametno reei, osim da ih ostaviš da sve same obave, najbolje se ne petljati ,jer to je njihov dio svijeta u kojem smo na kraju krajeva vea pre-perviše prisutni i upleteni. kao što je buggy rekao, nepredvidivi su... imao sam slienih problema i epizoda sa convictima, koji si imali svako malo novo leglo i tako se doga?alo da su nekoliko dana pošto su se malci izlegli svi zajedno kao jedna velika sretna obitelj plivali cijelim akvarijem, a vea nekoliko dana kasnije su ih roditelji nemilosrdno mlatili i natjeravali akvarijem do iznemoglosti i isto tako ih i žderali jednog za drugim (onako male slatke ) pa došlo mi je da ih pohvatam i pobijem i ostavim malce da slobodno plivaju i žive. ali upravo je takav zakon u prirodi i gotovo. roditelji osjete nagon i osjete da ae imati novo leglo za koje je potreban prostor, gnijezdo, hrana i tako dalje i u takvoj situaciji naravno žele otjerati vea koliko toliko odrasle mladunce dalje od sebe i novog legla kojemu bi ti malci bili prijetnja. jedini je problem što je ovo samo jedan dio njihovog prirodnog staništa koji se zove akvarij i ogranieen je te ti malci nemaju kamo pa ih se roditelji riješavaju na taj i takav naein...
grubo, naizgled neprirodno i okrutno...ali nije...tako mora biti...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Hitno pomoc!!!!!
« Odgovori #3 u: Studeni 14, 2004, 17:15:00 poslijepodne »

Istina, bas je nekako to u prirodi grozno regulirano. Al opet, neki nacin prirodnog balansa, prezivljavanja najkvalitetnijih... Nevezano za ribe, sijecam se kada je moja macka napustila mlade jer se u susjedstvu pojavio novi komad.Netipicnop ponasanje za macke, al opet se desilo.Ma mislio sam da cu je zadaviti. Zato ja volim svoje Nigrofascijatuse koji toliko paze na svoje mlade da im se sve vise i vise divim.Nevjerojatno koliko paze na njih, kako ih hrane i cuvaju od ostalih riba u akvariju.

Jedino, slicna stvar koja mi se desila, kopao sam po akvariju, nisam vidio da su bacili jajascana jedan kamen, pomaknuo sam taj kamen i u roku nekoliko sati sve su ocistili.Osjecao sam se kao da sam ja pobio sve te malisane.

A Kukurjek.... Jednom sam povadio ikru, stavio ju u drugi akvarij i skoro svi su prezivjeli... Pa sad, ako ti se uzgaja, i ako ce ih roditelji i ovako pojesti, mozda da pokusas...
Tomas

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Hitno pomoc!!!!!
« Odgovori #4 u: Studeni 14, 2004, 18:39:00 poslijepodne »
Buggy ikra je u "krateru" sto su ga iskopali u podlozi(mozes vidjeti u postu"par po par" malo nize).Sad za sad bih ostavio ikru dok se izvale ribice a mozda za 2-3 dana sam mislio da izvjestan broj prebacim i pokusam uzgojiti.
Oh sto te volim joj