Rujan 10, 2024, 06:46:18 prijepodneNajnoviji Član: Dijana_ZG

Autor Tema: zahvala  (Posjeta: 1612 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anči

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
zahvala
« u: Travanj 03, 2006, 17:26:00 poslijepodne »
Hej ljudi jednostavno moram ovo podijeliti s vama.Uspjela sam nakon brašnara uzgojiti FOBASE i vi ne znate kako sam happy zbog toga.Ja znam da se vi veselite malo većim stvarima,kada vam se izlegnu mali gmizavci.... Ali za mene je ovo BIG DEAL i bez vas ne bih uspjela.Da nije bilo akvarij neta ja ne bih znala otkuda početi...još jednom THANX svim enzuzijastima s ovog foruma

Offline pardalis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka (grobnik)
zahvala
« Odgovori #1 u: Travanj 03, 2006, 17:46:00 poslijepodne »
Bravo!!!      

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Mean bastard
    • Insta
zahvala
« Odgovori #2 u: Travanj 03, 2006, 18:04:00 poslijepodne »

Opiši postupak!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline LeeMoon

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #3 u: Travanj 03, 2006, 18:29:00 poslijepodne »
super, bravo, ja nisam probao jos fobase uzgojit ali budem, inace bas imam nekolicinu malih cvrcaka koji su mi se izvalili iz jaja,daj mi samo recite kaj one zohare uzgajate ili ih kupite ?

Offline anči

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #4 u: Travanj 03, 2006, 19:10:00 poslijepodne »
Ma ja ih kupujem u Kopru i nisam ih još probala uzgajati, ali znam da Saša i Nino rade na tome

Offline anči

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #5 u: Travanj 03, 2006, 19:19:00 poslijepodne »

Citat: Saša

Opiši postupak!

Hm....otkud da počne....

Dio priče je slučajan...naime kad sam kupila poveću količinu fobasa u dućanu im se omakloi dobila sam i dvije kukuljice (kužite nadam se o čemu pričam)... Zatim su se još tri crva pretvorila u te kukuljice. Sve sam to odvojila u zasebnu kutiju. Nisam svakog posebno (možda bi onda postupak pretvaranja kraće trajao) već sve zajedno.

Nakon 15-20 dana (otprilike) nastali su kukci. Te sam kukce smjestila u plastičnu posudu u koju sam stavila posije, žitarice (koje sam ukrala sestrinom hrčku ) i piljevinu. Što se tiče vlažnosti moram priznati da je nije bilo koliko bi inače trebalo (po onome šta sam čitala) jer mi onda dođe do problema s grinjama.

I tako su kukci nakon dobrih mjesec dana sexanja ipak dobili potomstvo.... sada imam male fobase i još puno jajašaca, a samo pet velikih kukaca...

Ma nemate pojma kako sam ponosna!!!!

Saša ne vjerujem da je stručan kao što bi ti i ekipa napisali,ali za laika poput mene valjda prolazno

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
zahvala
« Odgovori #6 u: Travanj 04, 2006, 08:20:00 prijepodne »
ma je okej je najbitnije je da ti imas fobase a za ostalo lako... kad budeš pisala članak ćeš se pripremit i to je to.... ja sad pišem jedan za matiju al sam zaštekao malo (škola, zadnji mjesec, frka znate kako ide). samo ih dobro hrani i nece bit beda...
† BLACK RAIN †

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Mean bastard
    • Insta
zahvala
« Odgovori #7 u: Travanj 04, 2006, 12:54:00 poslijepodne »
Ajd anči super... budem i ja tak probao...!

Ajde Anči to malo opširnije opiši(znam ja da ti to možeš) pa mi to sa nekoliko fotografija pošalji na mail, da mi to lijepo objavimo na webu. Jel hoćeš? pliiiiiiiiiese..   Edited by: Saša
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline anči

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #8 u: Travanj 04, 2006, 14:00:00 poslijepodne »
Pa nije vrag da sam nešto prije tebe započela????Budem se potrudila, pa ipak sam dipl. uč. ha,ha,ha Samo me nemoj stiskati s vremenom, taman bi mogla za vrijeme proljetnih ferija. Može? A jesi me zeznuo....

Offline anči

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #9 u: Travanj 04, 2006, 14:08:00 poslijepodne »
I da Saša, nikako da ti se to sjetim napisati. One fobase koje si mi poslao.Stavila sam ih u istu posudu s onima iz Kopra. Tvoji su malo plosnatiji,a ovi iz Kopra okrugli. Tako da su ih ovi iz Kopra dobru polovicu pojeli, ma užas!!!!Baš su odvratni!

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
zahvala
« Odgovori #10 u: Travanj 04, 2006, 15:47:00 poslijepodne »
Anči ima li koji slovenski ducan sa hranom za gustere da je blizi granicnim prijelazima (Bregana,Harmica) ?

Offline anči

• Punopravni član
zahvala
« Odgovori #11 u: Travanj 04, 2006, 21:32:00 poslijepodne »
Znaš da nemam pojma, ali vjerujem da ima.Taj dućan u koji ja idem se zove Zootic, ali i u Merkatoru u pet centru se može nabaviti hrana (živa) ali samo po narudžbi-taj se lanac dućana ako se ne varam zove Tukano.