Rujan 10, 2024, 05:23:49 prijepodneNajnoviji Član: Dijana_ZG

Autor Tema: slike  (Posjeta: 3518 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
slike
« u: Listopad 02, 2005, 11:26:00 prijepodne »

evo i mene sa slikama naravno kukaca.

prvo jedina i predivna vrsta bogomoljke koja zivi u ovom dijelu Europe. to je Mantis religiosa. strasan predator. prednje noge ima razvijene u strojeve za lov. naime, ima jako dobre zivce za razliku od mnogih nas ona ce satima stajati na nekoj grani ili listu i cekat svoj obrok. ona za razliku od pauka lovi pomicno ne trebaju joj nikakve vibracije. ja sam prijasnje koje sam imao hranio mrtvim muhama koje bi nabo na glku zavezanu na konac i muhu micao pred njenim ocima. tad bi je zgrabila i pojela. sada jede molitora.

nisam siguran da li je ovo sve tarsus ili je tarsus ovo malo a iznad njega tibia. bit ce da je sve tarsus

.

lucanus cervus koji je zasticen. kao licinka razvija se u trulim panjevima a kako je starih suma sve manje...nestaju

vijetnamski palicnjak baculum extradentatum nejga sma vec predstavljao

ovo je koliko mogu determinirat po oskudnoj literaturi sto se odonate tice Aeshna grandis decko. sletio mi je na ogradu i slikali ga vrtili gnjavili mislio sma da ce uginuti jer je vrijeme bilo jadno a oni ionako kratko zive kao odrasli. kad odjednom on odleti smijali smo se

super link o vretencima

http://www.habitas.org.uk/dragonflyireland/anatomy.htm

† BLACK RAIN †

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
slike
« Odgovori #1 u: Listopad 02, 2005, 14:06:00 poslijepodne »

fora slike,

zanima meako znate kako je lat. ime smrdljivog martina,

ozzy sta ti starci kazu na tvoje zivine, pa ja da u kucu donesem nesto sto ima manje ili vise nogu od cetiri i ne pliva.., bilo bi svega..
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Busman

• Punopravni član
slike
« Odgovori #2 u: Listopad 02, 2005, 14:59:00 poslijepodne »
Slike su zakon.Evo odma i pitanja dal je moguce napravit doma mravinjak u terariju 100x50x50 ak da di nabavit maticu, s cim hranit, koju vrstu uzet i koliko je komplicirano odrzavanje.E a kaj s tom bogomoljkom po zimi s cim ju hranis?
Zagreb/Maximir

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
slike
« Odgovori #3 u: Listopad 02, 2005, 17:48:00 poslijepodne »

bogomoljka ce najvjerojatnije uginuti jer koliko znam preko zime ostaje ooteka dakle nema potrebe da ostaju odrasle. jedna je generacija godisnje. ova ce uginut mozdace malo dulje zivit jer ce bit kod mene na toplom.

sto se tice mrava to sam i ja htio napraviti ali nsiam nikog nasao u hr ko se time bavi ili ima. ali sam citao da se hrane jednostavno....u taj terarij sprovedes jednu ili vise gumenih cijevi i njih izbacis van dakle jedan otvor je u terariju a drugi negdje napolju pomogucnosti na livadi. po mom misljenju nebi smio biti veliki pad tako da mravi sa lakocom mogu nosit hranu. i nasi sumski rusi mravi su zasticeni formica rusa ja mislim nisam siguran za ovo rusa. ali to je jako tesko napraviti zato bolje probaj sa necim drugim. od zadruznih kukaca..probaj sa pcelama a imat ces i koristi. iako je sam pocetak skup oko 200eura. 100 kosnica i to i oko 100roj. al naravno treba puno znanja o tome i opreme prakse....

a sto starci kazu? pa ono mama se slaze da volim nesto i da se bavim iako ne podnosi zohare. kad sam dovukao doma dvije povece vrste blaberus giganteus i blaptica dubia nije joj bilo rpavo jednoj hhe. a tata kaze ma sta ti vidis u tome hehe al se ja ne obazirem jer je sve u mojoj sobi i ako im smeta nek odu van zar ne?

† BLACK RAIN †

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
slike
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2005, 17:50:00 poslijepodne »

Bravo Ozzy ide ti drama s kukcima ali moras napraviti mali upgrade za reptile, baza znanja, ja toplo preporucam anapsid.org, ali je na engleskom a cini mi se da dosta ljudi ima problem s engleskim, ako budes imao pitanja javi pa ti ja prevedem
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
slike
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2005, 17:58:00 poslijepodne »

ej tnx. pa gledaj sa kukcima sam vec 8,9 godina dakle od malih nogu. sad imam 18.. a gustera sam tek dobio i logicno je da neznam nista hehe. sjecam se kad sam odlucio napraviti zbirku kukaca kako sam ubio zlatnu mare. ono..boca vode na suncu pa sam cekao da se jadna udavi. uzeo obicnu iglu za sivanje nabo je i zabio na stiropor. jeee bio sam sretan. sad bi mogao za muzeje radit preparate hehe. naravno ne hvalim se samo kazem kako je.

pogledat cu hvala

† BLACK RAIN †

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
slike
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2005, 18:16:00 poslijepodne »

malo sam kopao knjige. slike su tamne nije mi se dalo otvarat photoshop...

dakle evo anatomije bogomoljkine noge. tr je skraceno trochanter. obitno su coxa i tr fl mali clanci al eto bogomoljka je malo naopaka hehe.

tko me ono pitao za martina? nasao sam nesto slicno neznam koja je to vrsta nisma se nikad bavio stjenicama. znam malo o njima nacin ishrane i to.... al pogledaj na googleu

† BLACK RAIN †

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
slike
« Odgovori #7 u: Listopad 02, 2005, 18:17:00 poslijepodne »

uvijek pobrkam ove glupe slike

† BLACK RAIN †