evo i mene sa slikama naravno kukaca.
prvo jedina i predivna vrsta bogomoljke koja zivi u ovom dijelu Europe. to je Mantis religiosa. strasan predator. prednje noge ima razvijene u strojeve za lov. naime, ima jako dobre zivce za razliku od mnogih nas ona ce satima stajati na nekoj grani ili listu i cekat svoj obrok. ona za razliku od pauka lovi pomicno ne trebaju joj nikakve vibracije. ja sam prijasnje koje sam imao hranio mrtvim muhama koje bi nabo na glku zavezanu na konac i muhu micao pred njenim ocima. tad bi je zgrabila i pojela. sada jede molitora.
nisam siguran da li je ovo sve tarsus ili je tarsus ovo malo a iznad njega tibia. bit ce da je sve tarsus
.
lucanus cervus koji je zasticen. kao licinka razvija se u trulim panjevima a kako je starih suma sve manje...nestaju
vijetnamski palicnjak baculum extradentatum nejga sma vec predstavljao
ovo je koliko mogu determinirat po oskudnoj literaturi sto se odonate tice Aeshna grandis decko. sletio mi je na ogradu i slikali ga vrtili gnjavili mislio sma da ce uginuti jer je vrijeme bilo jadno a oni ionako kratko zive kao odrasli. kad odjednom on odleti smijali smo se
super link o vretencima
http://www.habitas.org.uk/dragonflyireland/anatomy.htm