Kao prvo hvala na rjecima podrske. Sve je ok i proslo PUNO bolje nego sto je moglo. Trenutak nepaznje i sranje. Nazalost u ovom hobiju se takve stvari desavaju i kada se dovoljno dugo bavis time sanse da se nesto desi su vece. Ali svaki hobi i profesija nosi svoje rizike i ja sam toga svjestan. Ali naravno da je novinarima zanimljivije kada nekoga ugrize zmija nego kad npr neko strada u auto nesreci, lovac ubi lovca, ronilac se utopi, radnih padne sa skele.... bla bla bla. Ovo sve drugo se desava sto puta cesce ali nije tolika pompa oko toga...
Sto se tice "PRa" daleko od toga da sam na to isao, dapace nisma imao namjeru niti zeni reci, barem ne odmah, koja je sa sinom na moru. Ali nakon sto me Johan pokupio i odbacio u Vinogradsku, ovi iz Vinogradske su me kolima hitne prebacili u Zaraznu. Iako je Johan ponudio da me on baci do tamo, ljudi iz bolnice su inzistirali da me se prebaci hitnom. A cim te hitna negdje fura, nakon sabracajke npr, mora doci i murija da naprvi zapisnik tj da provjeri kaj se desilo. To je standardna procedura. Tako da je meni u Zaraznoj oko 3 u noci uletila murija da vidi kaj je bilo i da poprica samnom. Nakon toga murija takve informacija objavi u svom biltenu tipa "Sto se nocas desavalo u ZG"... i onda naravno da novinari izmedu vjesti poput: "Bakica ukrala kilu krumpira... Opljackao mjenjacnicu... Ubio se kosilicom..... blablabla" uhvate se za "Ugrizla ga meksicka zvecarka" i naprave fuckin glupu senzaciju od toga... al to je novinarstvo u hrvata...