Listopad 10, 2024, 04:43:12 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: otvaranje terarij shopa  (Posjeta: 3173 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rudios

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: osijek
otvaranje terarij shopa
« u: Travanj 29, 2010, 12:18:28 poslijepodne »
sta mislite dali je donekle isplativo otvoriti shop koji bi se bavio prodajom terarijske opreme i životinja?
(ne mislim isplativo  da bi se zaradili ogromni novci već više iz hobija ali da bi se pokrili troškovi.)
u osijeku , nešta slično kao www.teraristika.hr prodaja i preko neta ali da ima baš i trgovina.
šta je sve potrebno da bi otvorio jedan takav shop?  (veterinarske potvrde i slično ) ako bi prodavao i životinje?
dali moraju biti životinje od nekog ovlaštenog uzgajivača ili uvoznika ( ako ima takvih u hr ) ili se mogu zivotinje nabaviti od bilo
 kojeg neregistriranog uzgajivača?
napišite sve informacije koje imate o tome.
 vidim da je Strichek Matija nedavno otvorio jedan takav shop ali nema životinja.
« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2010, 12:28:55 poslijepodne od rudios »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: otvaranje terarij shopa
« Odgovori #1 u: Travanj 29, 2010, 12:33:49 poslijepodne »
ne možeš ništa prodavat ako nije od reganog uzgajivača... i trebaš milion dozvola, pa živimo u Hr stari moj, ova država nije napravljena po mjeri čovjeka i privatnika :D :D

Prvo ti je i osnovno vidjeti da li je Osijek s okolicom ( znači, ne baš preveliki dio ionako maleckog HR tržišta) uopće dovoljan za bilo što takvo otvoriti i preživjeti.. ja nisam ziher u to...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #2 u: Travanj 29, 2010, 22:59:28 poslijepodne »
mislim da se u potpunosti slazem s Vekijem....hrvatska je pre pre mala drzava za takav neki biznis pogotovo kad ti je teraristika.hr konkurencija :P

salu na stranu, mislim da bi ti se to tesko isplatilo jer trebas hrpetinu dozvola koja bi  vjerojatno previse povisila cijenu samih zivotinja...a kaj se tice opreme tu je vec li la...mozda bi te online shop i mogo izvuć....ali tu bi se moro dobro angazirat oko prijevoza i slanja robe....mozda bi ti mrvicu više išlo u prilog da tak nekaj otvaraš u metropoli....u osjeku je sve po meni još teže

a kaj se tice odgovora s ekonomske strane...prije svega moras istrazit trziste....ako vidis interes onda provjeri svu papirologiju, i raspitaj je u gradu jer mozda imas kakve pomoci za nove poduzetnike u ovo krizno doba....e kad to rijesis moras skupit 20 000 kuna i odrazit predobru promidžbu, zatim dodatno privuć kupce sa nekim akcijama.....mozda nakon par godina pocnes radit na pozitivnoj nuli

ovo ti je samo najpovrsniji odgovor koji sam ti mogo dat jer mi se neda jos i na forumu pricat o ekonomiji ( ak te kaj vise zanima samo pitaj)....

bojim se da jako tesko jer rh (namjerno malim slovima) nejde u prilog građanstvu nego u samo u prilog sabornicima....bojim se da bi te previse lupali po dzepu...ali opet faktor rizika je uvjek prisutan, mozda bas hrvatska popizdi za gmazovima
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Travanj 30, 2010, 00:22:58 prijepodne »

Pa jedan ludi marketinški potez sa iguanom obučenom u kockasti dres bi mogo čuda napraviti... upss, no ne kosi li se to s pravom iguane da sama bira odjeću.. :D :D ;)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #4 u: Travanj 30, 2010, 00:29:51 prijepodne »

Pa jedan ludi marketinški potez sa iguanom obučenom u kockasti dres bi mogo čuda napraviti... upss, no ne kosi li se to s pravom iguane da sama bira odjeću.. :D :D ;)

hahahahahahahaha opal sam na pod od smjeha :D :D :D :D :D.....ali bilo bi jace da ima slovenski dres buduci da mi nejdemo na svjetsko.........mislim da bi slovenci narucivali od tebe
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
« Odgovori #5 u: Travanj 30, 2010, 08:44:21 prijepodne »
Evo iz sigurnih izvora znam da teraristika o Osijeku nema šanse opstati, jer da ima u Dogiju ili Arci nebi odustali od tih životinja... a i Pet Centar nema neki teraristički promet.

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 30, 2010, 18:42:47 poslijepodne »
ja sam iz osijeka i sto posto sam siguran da samo teraristika nemoze opstat...moras imat glodavce ptice i to...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #7 u: Travanj 30, 2010, 18:45:56 poslijepodne »
malo čudno gledate na stvari i na poslovanje nekog trgovačkog društva..bez obzira čime se on bavio il gdje je smješten..dobar marketing i sposobnost vlasnika čuda radi..a zašto bi se samo ograničio na jedno područje (mislim slavoniju), jer hrvatska je tak i tak mala država, pa možeš potegnut duž lijepe naše il ne lijepe

Offline BoO

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 03, 2010, 12:12:03 poslijepodne »
Nebi bilo loše tako nešto napraviti u Osijeku jel to nama teraristima fali. E sad,koliko je terarista i koliko je isplativo to još treba vidjeti.  Al stvarno jedan dobar i kvalitetan marketing puno bi napravio!

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #9 u: Svibanj 03, 2010, 22:20:32 poslijepodne »
U ekonomiji oduvijek vlada zakon ponude i potražnje :ying:, a ako nema potražnje nikakav marketing vam ne pomaže.
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2010, 02:18:59 prijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline profi23

• Punopravni član
    • Panonsko more 2
« Odgovori #10 u: Svibanj 03, 2010, 23:05:37 poslijepodne »
Točno tako!!

Offline rudios

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Svibanj 04, 2010, 14:16:21 poslijepodne »
sve je točno što pišete u vezi ponude i potražnje,ali npr u osijeku se nitko nije vozio taksijem do prije dva tri tjedna.dok nije došao cameo a pogledajte sada,
znači da je potražnja postojala ali nije bilo ponude.
možda je tako i sa teraristikom.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #12 u: Svibanj 04, 2010, 14:22:17 poslijepodne »
pa probaj sunac mu, volje imaš :)

ali prvo obavezno, OBAVEZNO dobro istraživanje i dobar poslovni plan..bez toga si voda..

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #13 u: Svibanj 04, 2010, 15:16:54 poslijepodne »
U ekonomiji oduvijek vlada zakon ponude i potražnje :ying:, a ako nema potražnje nikakav marketing vam ne pomaže.

ali potražnja skoro pa uvijek postoji...samo je treba nać i kopat dalje i dalje, jer neće ti nitko past sa vedra neba i doć k tebi kupovat stvari vezane za teraristiku...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #14 u: Svibanj 04, 2010, 19:47:28 poslijepodne »
pa probaj sunac mu, volje imaš :)

Baš sa to htjeo napisati!  Ako misliš da je to dobar i isplativ poslovni potez, ne znam zašto čekaš nekog drugog (ljude s ovog foruma) da te uvjere u to?  Go for it!

Offline 100ka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #15 u: Svibanj 05, 2010, 09:19:50 prijepodne »
Moje misljenje je da mozes uspjet u svemu u sta ulozis dovoljno truda... (ako postoi bilo kakva potraznja)
Ipak Osijek je poprilicno velik grad, i sigurno ima ljudi koi se zanimaju za teraristiku...
Neznam, da se mene pita sigurnija je opcija otvorit neki "pet shop" u kojem ima sve i svasta... (pa recimo da se na teraristiku ipak najvise baziras)... a i nikad ne znas, udje ti u ducan mali s mamom kupit hranu za psa i kaze: mamaaaaaa ja bi kraljevskog pitona i ovih 6 gustera !!!!  :D  :roll:
A svaka mama zeli da njeno djete bude sretno, sta ne...  ;)  :D  :D
I'm here to kick ass and chew bubble gum... and I'm all out of gum...

Offline rudios

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Svibanj 05, 2010, 19:16:07 poslijepodne »
ovo se svelo samo na raspravu o financijskoj isplativosti.
pustimo sada to već pišite šta znate o dozvolama za prodaju životinja,registriranim uzgajivačima,uvoznicima životinja i sl.