Pozdrav svima. Novi sam tu kod vas, a ranije sam vidio da se imas sta gledati, citati, istrazivati i uciti na ovom portalu.
Ovako narode...
Imam Aquarium od oko 450l panorama, 150x50 na stranama u sredini 60cmx visina 60cm. U aquarium sam uradio zid na zadnjoj strani od tvrdo presovanog siporeksa i prefarbao ga raznim bojama od silikona za aquarium, sto znaci da sam litrazu smanjio na nekih 350 do 400l sa pijeskom i dekoracijom. Imam 2 filtera od tetre 1 je 300l/h drugi je 450l/h.imam jos 2 pomocna filtera koji su ugradzeni u aquarium. 3 zracne pumpe. Grijac 300w ali ga sada ne koristim. Temperatura varira izmedzu 24° i 26°
Rasvjeta je obicna led neon koja ne grije i imam pomocnu led rasvjetu koju sam ugradio u aquarium. Imam oko 25 biljki koje su izuzetno zdravom stanju jer imam takodze ugradzen cO2 koji sam sam pravio sa secwrom i germom, a u toku ove sedmice trebam dobiti pravi cO2 koji sam narucio. Imam 4 cistaca nezz koji au sa onim L siframa 😊 jer ko ce to sve po pamtit, imam takodze jos jednog cistaca koji je malo drugaciji isto neki L sifra koji je bolestan i za njega pisem, ali sliku cu priloziti svakako. Imam oko 30 neonki, oko 10 moli, oko 10 guppy, 4 špica i 4 ribe nezz koje su al vidim da au tanke ko list pačira i velicine oko 2cm 😊 imam 2 wijetnamca koji su kao neke zmije duzine 3 do 5cm. I imam bruku puzeva koje ne mogu da iskorijenim nikako a u pocetku sam samo 4 ubacio. Aquarium imam oko 4 mjeseca, voda u aquariumu ne smrdi, Ph je 9,imam takodze kapi za mjerenje cO2 u vodi i uvijek je zelebo. Vodu u aquariumu mijenjam svakih 10tak dana do 1/3 i uvijek cistim pod sa usisivacem za mulj. Hrana je najobicnija za ribe u listovima i za cistace u tablerama. Zaboravio sam napomenuti da imam takodze oko 25 garnela i 12 pancerwels. Ne znam sta bih vise rekao da imam 🤔 ako je nesto bitno, a nisam nabrojao recite i reci cu da li imam.
E sad...cistac koji mi je bolestan, ima na desnoj strani usta kao gljivice, preaje kao da su mu pocele da truhnu, i mijenja boju tijela u sve svjetliju. Mnogi mi govore da ga izvadim i bacim, ali ja to ne zelim, zelim da uzgajam svoje ribe i da imam pruzim sto bolji zivot u njihovom bazenu za kupanje. Moze li mi neko reci o cemu se radi i kako da ga lijecim...bar uputstvo u mjerenju stanja vode, jer sam takodze narucio set za mjerenje svega i kad vec sve to uzimam hocu da imam zdrave uslove za zdrav zivot mojim ribama??!!