Pa nije baš točno da ga nisam isprobao samo ga još pre kratko upotrebljavam da bi mogao reči nešto pretjerano pametno
.
Financiski nije pretjerano isplativ ako se mora tretirati veča količina vode, takođe ljudi s više iskustva vele da nije efikasan u večim akvarijima (ovo treba uzeti s rezervom jer su njima veči akvariji od 200 galona (cca 800l) na više) i pri jačem osvjetljenju (više od 0.7w po litri). Zašto nebi bio efikasan u velikim akvarijima nije mi jasno ali navodno praksa to pokazuje.
A što se tiče algi za sad su mi rezultati nevjerojatniiiii
.
Išao sam u tank prilično napadnut crnom čupavom i crnom nitastom algom s 1.5 preporučene doze (nisam se osudio iči na 2X ili 3X dozu kak preporučuju za Excel jer još uvijek nisam siguran da li su koncentracije u Excelu i easy Carbu iste).
Alge propadaju praktično na očigled. Več nakon 24 sata jedno 10-15% algi je na vrhovima pocrvenilo, drugi i treči dan tretmana to se dogodilo gotovo na 80% algi. Danas (četvrti dan tretmana) dio algi je počeo otpadati s opreme i bilja. Tretmanu se još odupire možda kakvih 10% algi ali čini mi se da če i one stradati. Da sam išao 3X dozom siguran sam da bi i one več davno otpale.
Bilje i ribe u tanku su zasad odlično (nikakvih simptoma stresa) jedino mi se čini da se puževima baš ne dopada ali i to je samo plus
.