Svibanj 03, 2024, 10:42:15 prijepodneNajnoviji Član: Davidunipt

Autor Tema: Tanganjika 300litara  (Posjeta: 7602 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kejc

  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 110
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Lokacija: bjelovar
Odg: Tanganjika 300litara
« Odgovori #25 u: Prosinac 05, 2011, 20:26:53 poslijepodne »
Ljepi tank,
Dobar odabir ciklida, jedino mislim da multići i julidochromisi ne spadaju tu.
multići, jer su kolonijalne ribe, iskopaju sve što im se nađe ispod kućica.
Juli. jer su vrlo teritrijalni, ali ljepi.
tu češ nažalost imati najviše problema s eretmondusima, jer če ti nakraju ostati jedino par u akvariju eventualno par + 1x ženka.
bez obzira što si napravio 2x grupe kamenja.
Filtracija zadovoljava po veličini i jakosti, ali ja s tim vidom filtracije nisam osobno zadovoljan, jer se filter prilično teško čisti.Nekako sam pobornik kanister filtera.
Leptosome su ti vrlo dobar pokazatelj ne kvalitetne vode, čim se nešto počne dešavati s njima očisti filter.
Calvusi su ti tvoje ribe.
Jeli si ti kupovo već odrasle ribe?

hvala svima
ribe su male bile, prvo u sto litara, dok nisu porasle za veliki, osim julidochromisa i multića

multiće sam stavio iza, tako da se i ne vidi da su iskopali ispod od kućica i pjeska ispred. Zakon su mi drže se kućica i drugi dijelovi tanka za njih ne postoje, osim kod hranjenja. A druge ribe uspješno tjeraju.
julidochromisi mi do sada nisu pravili probleme, malo naterivanja normala. Da ljepi su i plivanje njihovo, onako kontrolirani pokreti na mjestu, pa nazad, oko nečeg, ma posebno.
eretmodusi, od 10 sam pao na 6. Ne toleriraju se ni 5 %, strašno agresivni jedni prema drugima, u onoj zelenoj mreži je jedan na oporavku. ostao je bez repa i sav je bio natučen, sad se već skoro i oporavio. Troje ih ima teritorij na kamenju, dok ostali se povlače po čoškovima. Nadam se da je koja ženka od tih šta se povlače pa da će se uparit sa ovima.

Mislim da znam šta se desilo sa kvalitetom vode. Panika oko ispita uz posao cijeli 9, 10 mjesec, tako da sam svaka 3 tjedena 20% vode mijenjao, FFM duže nisam imao. To nebi bio problem, već sumnjam kako sam malce počeo hraniti artemijom koju sam sam uzgajao. Ni to nije problem nego sam ja u špricu vukao artemiju sa onom vodom koja je bila i po 2-3 dana bučkala i u hranilicu par puta, pa vidim kako i druge ribe veselo ih njapaju pa ja još pune šprice drito u akv.  :( voda kroz dva tjedna zasigurno se zagadila. Mogu samo lupat glavom u zid i reć koja sam budala. Jednostavno nisam mislio da bi ta voda išta mogla uzrokovat, vjerovatno ni ne bi da sam malo malcima davao i to je to nego ja konj par šprica u akv. Malo po malo došlo je vjerovatno do zasićenja nitrata, amonijaka i šta već. Borbe sam imao i ove dvije su opstale, mada je jedna bila kritično, a malcima ništa.
Sad obavezno radim tjedne izmjene i ffm svaki tjedan. Tješim se što imam te mlade ipak
pozz