Ovako.. prije cca. 3 tjedna sam zamijenio 70% starog supstrata, ubaciozivo tlo i novi, fini supstrat.. dodao christmas mahovinu, ozelot, lileopsis, java fern i jos neke biljkice i bilo sve super.. ... unatrag par dana pocela mi se javljat neka alga.. izgleda ko bijela paucina po staroj vesiculariji... na nju se hvata smece i izgleda odvratno.. i na korijene javanske paprati mi se hvataju nekesmedje pahuljice i listovi imaju smedje cupave dlakice.. ali tosmedje je samo na paprati... bijela "paucina" je samo na mahovini... irazvlaci se poput kose... sto bi tomoglo biti? ne gnojimnicim (danas prvi put ubacio zeljezo idavnoneke tabletice u supstrat) imam 72w rasvjete na 100l vode i ne pretjerujem s hranom... davao sam spiruline za ancistruse i to je to.. vjerujem da je problem zbog supstrata sto sam izbacio podosta bakterija van... pa su mi se mozda zbog toga razmnozile alge.... Ugasio sam 2 cijevi i ostavit cu trako par dana.. ostalo bilje (rogolist, nana,crypte ludwigia, sagitaria, ecihondorus i jos neke su ciste i bez algi)
Drugopitanje.. ludvigia mi na vrhu ima crvenolisce a dolje zeleno.. toje zbog puno svjetla ( tako mi rekoše) .. ecihondorus mi na vrstu isto ima crvene boje.. jelto normalno?.. i posljjednje.. vecina listova ludwigie mi je iscrtana tankim linijama... (proziran je liost na tome dijelu) kao da ga nesto jede...jelsu topuzevi.. ili su krivci maliancistrusi kojih ima jedno 3..4 uz odrasle i skalare,bikolora,aymonera i neonke... dajemim spiruline i sad ubacujem i salatu..
1. daklekakve su toalge
2. jel normalno da ecihondorus ( nije tenelus.. neki jako dugacki) ima crvene vrhove
3. zasto mi ludwigia ima iscrtane poluprozirne listove?
nisam mogao kvalitetnije zumirati na sa macro opcijom... sorry.. ak nest vidite super...