Malo se kasno uključujem, no ako smijem primjetiti jedini razlog ovoj katastrofi koja se je dogodila je to što je u toj kutiji bilo previše riba koje su se prilikom transporta (trešnje i koječega još) UPLAŠILE i počele divljat po tom skučenom prostoru i tako su se izudarale po stijenkama i nažalost same sebe ubile.
Otprilike to vam je ista stvar kada se iznenadno discusi počnu ganjati po akvariju i jedan se "biser" zakuca u staklo i lagano potone prema dnu i tako omamljen ostane par minuta, a nama "srce u petama".
Sad si zamislite kako je njima bilo tokom cijelog putovanja i tako svako malo!?
Nažalost TO je jedini razlog ovog uginuća, da je svaka riba bila pakirana sama za sebe u vrečici do toga nebi došlo, no čovjek je išao sa najboljom namjerom i sigurno mu je sada kao da mu je netko isćupao srce i pokazao kako mu kuca u ruci!!!
Stvarno mi je žao i stvarno prevelika cijena i matrijalno i emocionalno za "životnu školu".
Kisika je bilo dovoljno,vode također,ALI prostora eventualno za dvije manje ribe ili jednog večeg discusa.
Tako sam i ja dobio ribu od 15 cm. i bila je sama i u šoku,a pazilo se je u transportu na nju kao uh....
Sve je dobro prošlo.
Sad se stvari više nemogu popraviti i to je najveći bed, ali drugi put - znaš sad i sam ...
Žao mi je