Dakle prije 2 tjedna me ulovila neopisiva zelja ponovno se baciti u akvaristicke vode. Imao sam od 2007 do 2009 jedan 54L te od 2008 do 2009 jedan 15L akvarij. Medutim s obzirom na njihove dimenzije, te mojih odsutstava od po 2 mjeseca i vise preko ljeta..te totalne nezainteresiranosti ostalih clanova obitelji, bilo mi je studentu, malo preskupo svaku jesen to ponovno ispocetka zapocinjati. Medutim sada se studij blizi kraju, ljeto ce mi posljedicno biti vrlo kratko pa me uhvatila zelja da opet krenem sa svim ovim
Posto jos neznam di cu i sta cu nakon studija, nisam kretao sa 54litrasem, vec sa jednim od 14 litara sta sam ga jednom kupio i koji je trebao postati 3. clan tadasnjeg setup-a. Ono mali je pa se lako rasformira..a bome i prenese sa nekih 20-30% vode sa lokacije na lokaciju ako ce za to biti potrebe.
Rekoh vec da me ulovila neopisiva zelja za tim, pa sam se odlucio na zanimljiv projekt..posjetiti sve shopove u gradu, te na temelju onoga sto tamo nadem odrediti izgled akvarija(citaj: zelim to napraviti sada odmah i sada XD)
Vecinu hardvera sam imao vec otprije, tako da je samo o bilju ovislio sto i tocno kako ce ispast.
Dakle: akvarij je 35x18x23(14.48L tak nes),filter vanjski AquaClear 30(malo jak za ovaj akvarij ali to mi pase,pogotovo sta ga kasnije mogu za nes vece upotrijebit), rasvjeta hang on 11W lampa, grijac 25W, JBL manano i aquabasis , na kojega je stavljen crni i bijeli sljunak mislim 1-3mm granulacija(neda mi se sada u podrum na vreci provjerit
), stavljeno je 5 malih grancica koje sam otpilio sa jednog poveceg kupljenog korijena i isprepleo ih da dobijem otprilike ono sto bih htio, te nesto kamenja koje simbolizira prijelaz...bute skuzili iz slika sta sam recimo htio dobiti.
Od bilja ima Japonice,tennelusa, danas jedan anubias nana dosao, te...hmm..dvije u pozadini kojima sam moram priznat zaboravio ime jer ih prije nisam koristio..mislim da je jedna rotala..
Dodajem EasyCarbo,Sera Florenu..a onda cemo vidjet jel treba sta jos, ili sta maknut