Bilje sam posadio. Florabela mi je bila sumljiva pa sam je koristio u malim količinama.Dao sam se u trošak pa je u tegle išlo prvo malo aqualita,pa malo florabele (namakane i mješane mjesec dana, te nadoljevanje vode svaki drugi dan, jer je mama vodu potrošila na zaljevanje vrta i cvjetnjaka), puno JBL-ovog supstrata za akvarije i na vrh riječni šljunak 3-5mm granulacije(ko u akvari).
Našao sam i kupio čak 3 komada lopoča, svi različitih boja(bijeli, crveni i rozasti), a stavio sam čak i jedan veliki tigrasti lotus, al mislim da on nebi preživio zimu vani, pa ču ga ujesen morati spremiti na toplo. Ima svega, kuge, rogolista i masa akvarijskog bilja u teglama, koja če biti unutra dok ne dođe u kuću veliki akvarij, najkasnije do jeseni

Čak sam stavio i dva zlatna divljaka iz akvarija, nek divljaju u bazenu, a ne meni po akvariju. Skoro su mi ubili pajčolankicu jadnu, majmuni narajcani

Danas sam ih gledal kak se tuču sa lotusom i lopočima u jezercu, nisu normalni. Čak i skaču u zrak za komarcima, a trebali bi kakti biti nekakve fancy zlatice kad imaju one duple repove, al ovi imaju nekakve divlje gene

Slijedi sređivanje i uljepšavanje, te naseljavanje novim organizmima.