Kao što rekoh, sve ribice osim zlatnih su došle s akvarijem a bilo nam je žao ostaviti ih
Ribe su nakon 3 tj stavljene
Akvarij je rabljen, već je mjesec dana kod nas, kad smo ga kupili donro smo ga oprali
Situacija se polako raspliće...
Znači, zlatne su stavljene nakon tri tjedna???
Ove stare su cijelo vrijeme bile unutra?
Filter je novi, upogonjen nakon pranja akvarija?
Šta je sa starim filterom?
Akvarij je dosao prazan, ribe su bile potrpane po vrećicama i stavljene u manji akvarij, bar one koje smo zadržali, većina je podijeljena.
Veći akvarij opran, postavljen iz nule na ciklaciju
Filter je također došao sa akvarijem, fluval u4, također očišćen i zamjenjeno sve u njemu, nakon tjedan dana je stigao novi vanjski, stavljen zajedno sa fluvalovim (filter je star par mjeseci, imamo negdje račun i garanciju, ne mogu sad pogledati točno datum)
Akvarij postavljen da se ciklira, sve ribice vraćene iz manjeg u taj novi veći uključujući i zlatne.
Misleći da je sve ok, manji akvarij od zlatnih preuređen i postavljen da se ciklira ponovo, jer kad preuređujemo sve zašto ne i njihov
Eto nadam se da je jasnije
Javljeno mi je da neke ribice koje su podjeljenje nisu baš u nekom stanju, silver shark kojeg smo poklonili nije bio nekog zdravlja, raspadao mu se vrsak peraja i nije jeo skoro ništa, isto kao i neke ribe s ticalima, ne znam kako se zovu....
Zlatne su naše od početka, moja pretpostavka je da ili ih je netko izbubao od tih "novih starih" riba, pošto je ta mala dan prije imala sve peraje na broju, a prek noći je nestalo sve osim leđne
Ili su ove "nove stare" ribice bile bolesne pa su se zarazile, ali opet s druge strane anciji su aktivni svi, jeguljasta riba također, i imaju sve peraje, normalno jedu