Pozdrav,
Prije otprilike 5mj. na nagovor žene i moljakanje kceri(
i protiv svoje volje nasao sam se u vodama o kojim pojma nisam imao
, uglavnom, kcer je dobila akvarij Juwel 54l i bila presretna, žena se smjeskala a ja ljut je sam znao da ce sva briga oko održavanja pasti na mene.
Drugi dan nadobudno otisli nabaviti ribice u pet centar a tamo razočaranje kad nas je trgovkinje pitala jesmo li ciklirali akvarij
, na srecu cura je bila vrlo ljubazna i ukratko nam objasnila proces startnja akvarij i uputila nas na Akvarij NET gdje sam pokupio osnovne informacije o akvaristici.
Ubrzo je poslozen akvarij, pijesak malo bilja, filter, grijač i proces cikliranja od mj. dana je odrađene bez vecih problema i ribice su bile tu
.
Ne znam sto se dogodilo u tih 5mj. ali sad sam u fazi da JA nagovaram ženu da nabavimo akvarij bar 120l
.
E sad kako je akvarij posložen na brzinu i bez puno znanja sad mi to tako jadno izgleda da sam odluci o sve presloziti.
Mislio sam uzeti hranjivu podlogu Tropica Aquarium Soil i zasaditi puno razlicitog bilja, tu se onda otvara i pitanje rasvjete, prehrane CO2 ali o tome poslije.
Interesuje me kako najlakse napraviti preslagivanje a da ne naudim ribicama, da li mogu vodu iscrpi ti u neku posudu, prebaciti ribice i filter, presloziti akvarij i nakon toga vratiti sve nazad ili takav novo postavljeni akvarij mora opet proci neku fazu prilagodbe prije vraćanja ribica.
Malo sam ga i ja razvukao nadugo i na široka ali valjda je neko uspjeo doci do mog pitanja na kraju