Postavio sam Trigona 190 prije 10tak dana. Započeo cikliranje. Parametri pipovače su mi pH 8,1 dok je ukupna tvrdoća (TDS) oko 320 ppm. Sad sam na režimu 7 sati dan, 17 sati noć.
CO2 doziram 2 mjehurića na sekundu. Podloga je Tropica Aquarium Soil, a biljke su: Hemianthus callitrihoides Cuba, Cryptocoryne lutea 'Hobbit', Alternanthera reineckii Mini, Cryptocoryne wendtii Brown, Limnophila sessiliflora i Myriophyllum mattogrossense. Parametri vode u akvariju su mi pH od 6,5 (večer) do 6,9 (jutro), a ukupna tvrdoća mi je od 150 do 160 ppm. Imam i drugi akvarij, Tetra 60l (koji je zreli, imam ga već dugo) u njemu su parametri: pH oko 7,9 i totalna tvrdoća oko 300 ppm. Ista pipovača samo druga podloga (bijeli kvarcni pijesak) i nema CO2.
Da li netko za da li će mi s vremenom pH u Trigonu porasti (nakon cikliranja) ili moram smanjiti CO2 (mada je to onoliko koliko mi treba)? Da li toliko utječe Tropica Aquarium Soil na tvrdoću? Kod izmjene vode (izmijenio sam 30%) ne dogodi se ništa, parametri ostaju skoro isti ...
Slika u prilogu.